Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Τέμπη / Προς αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους ο σταθμάρχης του ΟΣΕ

 Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αναμένεται να αφεθεί ο 60χρονος σταθμάρχης του ΟΣΕ που.... παραμένει μέχρι σήμερα προφυλακισμένος με βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της περιφερειακής εφημερίδας «Ελευθερία», ο 60χρονος σταθμάρχης του ΟΣΕ αναμένεται να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους με διάταξη του εφέτη – ανακριτή που αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στον σταθμάρχη αναμένεται να του επιβληθεί ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ υπάρχει και το προηγούμενο με τον επιθεωρητή του ΟΣΕ, στον οποίο η προσωρινή κράτηση στις φυλακές αντικαταστάθηκε και με τον όρο του κατ’ οίκον περιορισμού, αλλά και της επιβολής εγγύησης 20.000 ευρώ.

Ο 60χρονος σταθμάρχης του ΟΣΕ είναι προφυλακισμένος από την 1η Μαρτίου 2023, όταν ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του για την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας μέσων σταθερής τροχιάς με επικίνδυνες για την ασφάλεια της συγκοινωνίας πράξεις, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο περισσοτέρων και μεγάλου αριθμού προσώπων κατά συρροή, τη βαριά σωματική βλάβη περισσοτέρων προσώπων κατά συρροή, καθώς και εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας, τον κίνδυνο περισσοτέρων προσώπων και τον κίνδυνο σε περισσότερα ξένα πράγματα.

Σημειώνεται πως με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας, αποφυλακίστηκε με τρεις περιοριστικούς όρους ο 63χρονος επιθεωρητής του ΟΣΕ ο οποίος είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί στις 31 Μαρτίου 2023.

sakisgeorgiadis