Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Οδηγοί από το Βιετνάμ στην Ελλάδα : Ξεκίνησε η διαδικασία

 Συνάντηση με τον Βοηθό Γενικό Πρόξενο του Βιετνάμ στη Θεσσαλονίκη κ.Δίου , είχε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού, Μιχάλης Πεζίκογλου. 

Η συνάντηση έγινε με την ευκαιρία της παρουσίας υψηλόβαθμων στελεχών της.... Βιετναμέζικης εταιρείας διάθεσης προσωπικού Futurelink Star International Company Limited.

Ο κ.Πεζίκογλου, συζήτησε διεξοδικά τις προοπτικές συνεργασίας με την Ασιατική χώρα, για την εξεύρεση επαγγελματιών οδηγών, καθώς στην Ελλάδα (αλλά και συνολικά στην Ευρώπη), υπάρχει τεράστια έλλειψη οδηγών.

Στα πλαίσια πρόσφατης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, να διερευνηθεί η δυνατότητα "εισαγωγής" οδηγών μέσω της διαδικασίας μετάκλησης εργαζομένων που διαθέτουν τις κατάλληλες δεξιότητες, από χώρες με πλεόνασμα οδηγών, στην Ελλάδα,  ο σύνδεσμος βρίσκεται σε επαφή με πρεσβείες και προξενεία του Μπαγκλαντές, του Πακιστάν, της Ινδίας και του Βιετνάμ.

Έτσι, την Πέμπτη 24/7/2024, στελέχη της Βιετναμέζικης Futurelink, αφίχθησαν στη Θεσσαλονίκη, για να τύχουν της φιλοξενίας του συνδέσμου.



Στη συνάντηση εργασίας, συμμετείχαν οι κυρίες Tran Lan, Πρόεδρος της εταιρείας, Luu Lan Hung, Αντιπρόεδρος και ο Truong Quang Tho, Διευθυντής Μάρκετινγκ.



Η Futurelink δραστηριοποιείται ήδη στην Ελλάδα, με συμφωνίες για εξεύρεση εργατών γης, οικιακών βοηθών και τεχνιτών κατασκευαστικών εταιρειών και η διοίκησή της έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά εξεύρεσης οδηγών στην Ευρώπη.

Οι συζητήσεις έγιναν σε πολύ δημιουργικό κλίμα και μπήκαν οι βάσεις για τη συνεργασία με τη μακρινή Ασιατική χώρα, στο τομέα εξεύρεσης οδηγών. 


Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού κ.Πεζίκογλου δήλωσε στα ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΕΑ:

 "Ενημερώθηκα από τον κ.Πρόξενο, ότι μέσα στους επόμενους μήνες το Βιετνάμ και η Ελλάδα θα υπογράψουν Μνημόνιο Κατανόησης για την εργασιακή συνεργασία. Και με αυτό το μνημόνιο, πιστεύουμε ότι οι επιμελείς, σκληρά εργαζόμενοι και πειθαρχημένοι Βιετναμέζοι οδηγοί, θα μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα και να συνεισφέρουν με την εργασία τους στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας και των μεταφορών της. Μέσω της εργασίας στην Ελλάδα, μπορούν να εξοικονομήσουν πολύτιμο ξένο συνάλλαγμα για τις οικογένειές τους στο Βιετνάμ."



Φυσικά, τιμώντας την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία, ο Πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων, ξενάγησε τους Βιετναμέζους στη Θεσσαλονίκη, η οποία ενθουσίασε τους μακρινούς επισκέπτες.



 


Λίγα λόγια για το Βιετνάμ

Το Βιετνάμ είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη Ασιατική χώρα, που έχει το πρόβλημα των περισσότερων Ασιατικών χωρών: μεγάλη πυκνότητα. Μια χώρα με έκταση 2,5 φορές αυτής της Ελλάδας, έχει 10 φορές περισσότερο πληθυσμό.

Η χώρα των 100 εκατομμυρίων κατοίκων, με τα 70 εκατομμύρια αυτών να είναι σε παραγωγική ηλικία, αναζητά διέξοδο σε αγορές, που διψάνε για εργατικά χέρια, εξαιτίας της γήρανσης του δικού τους πληθυσμού, της Ευρώπης δηλαδή.


Λίγα λόγια για τη Futurelink

Η Futurelink Star International Company Limited (https://futurelink.net.vn/) είναι μέλος του Συνδέσμου Εξαγωγών Εργασίας του Βιετνάμ, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών για να φέρει εργαζομένους, ειδικούς, ασκούμενους και φοιτητές να εργαστούν και να σπουδάσουν στο εξωτερικό.

Ως επιχείρηση με πολλά συνεχόμενα χρόνια επιτευγμάτων που κατατάσσονται 5 αστέρια από την Ένωση Εργασίας Εξαγωγών του Βιετνάμ, η Futurelink Star παρέχει ανθρώπινο δυναμικό για διεθνείς αγορές.        

Χάρη στην ηγεσία της Προέδρου της Εταιρείας Tran Lan, η Futurelink Star, διέθεσε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ασκούμενους και φοιτητές στο εξωτερικό, για να εργαστούν και να σπουδάσουν.

sakisgeorgiadis