Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Τα φιλόδοξα σχέδια της Τουρκικής Otocar που επεκτείνεται και στη Γερμανία

 Μετά την Ιταλία, με την εξαγορά του πρώην αντιπροσώπου της για την ιταλική αγορά, δηλαδή της Mauri Bus System και τη.... δημιουργία της Otokar Italia, θυγατρικής της Otokar Europe και υπό την ομπρέλα του Koç Group, τώρα η Otocar φιλοδοξεί να κατακτήσει και τη γερμανική αγορά, όπου αποφάσισε να ανοίξει νέα θυγατρική.

Αυτό είναι ένα αποφασιστικό βήμα στη στρατηγική του κατασκευαστή που εδρεύει στο Adapazarı, ο οποίος, σύμφωνα με τον επικεφαλής της  "θέλει να τοποθετηθεί ανάμεσα στις πέντε κορυφαίες μάρκες στην ευρωπαϊκή αγορά λεωφορείων".


Η Otokar ανοίγει και στη Γερμανία

Εκτός από την Otokar Ιταλίας, η Otokar Γερμανίας θα είναι επίσης θυγατρική της Otokar Europe SAS, προσχωρώντας ακριβώς όπως έπραξε ο όμιλος στη Γαλλία και στη Ρουμανία. 

Ο Kerem Erman (φωτο), επικεφαλής της Otokar Commercial Vehicles, δήλωσε: «Ανοίξαμε τη θυγατρική μας στη Γερμανία για να υποστηρίξουμε την επιτυχημένη ανάπτυξή μας στην ήπειρο με λεωφορεία Otokar. Απώτερος στόχος μας είναι να τοποθετηθούμε μεταξύ των πέντε κορυφαίων Ευρωπαίων παικτών».



Ο Erman, λοιπόν, πρόσθεσε: «Για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειές μας να οδηγήσουμε την επιτυχία μας στην Ευρώπη, την κύρια αγορά μας για επαγγελματικά οχήματα, λαμβάνουμε στρατηγικά μέτρα. Η Γερμανία είναι μια σημαντική ευρωπαϊκή αγορά και έδρα παγκόσμιων εμπορικών σημάτων, γεγονός που καθιστά την είσοδο στην αγορά αρκετά δύσκολη. Το άνοιγμα της θυγατρικής μας στη Γερμανία αποτελεί μέρος των οργανωτικών μας σχεδίων διάρθρωσης για βασικές ευρωπαϊκές αγορές, ιδιαίτερα με τη νέα μας γκάμα προϊόντων μηδενικών εκπομπών».


Ο Erman είπε ότι η Otokar συνεχίζει να διατηρεί τη θέση της μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών λεωφορείων στην Ευρώπη: «Οι επενδύσεις μας είναι συνεχείς για τη δημιουργία του μεγαλύτερου εργοστασίου που λειτουργεί κάτω από μια στέγη στην Ευρώπη. Σήμερα έχουμε μεγάλη γκάμα λεωφορείων από 6 μέτρα έως 21 μέτρα. Αναπτύσσουμε εξατομικευμένες λύσεις για την κάλυψη των αναγκών των πελατών μέσω της ευρείας γκάμα προϊόντων μας και των δυνατοτήτων Ε&Α, προσφέροντας οχήματα κατά παραγγελία. Αυτές οι δυνατότητες μας επιτρέπουν να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των φορέων εκμετάλλευσης σε όλο τον κόσμο με οικονομικές, φιλικές προς το περιβάλλον και βιώσιμες λύσεις μεταφοράς. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις εξελισσόμενες ανάγκες της ευρωπαϊκής αγοράς, η οποία αυτή τη στιγμή υφίσταται μετασχηματισμό για τον μετριασμό των επιπτώσεων της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής. Τελικά, στοχεύουμε να τοποθετηθούμε μεταξύ των πέντε κορυφαίων κατασκευαστών λεωφορείων στην Ευρώπη».

sakisgeorgiadis