Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Η Κινεζική BYD τάραξε τα νερά: Ηλεκτρικό όχημα με αυτονομία 2.000 χλμ ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗ !

 Η BYD παρουσίασε ένα νέο υβριδικό σύστημα κίνησης ικανό να διανύσει περισσότερα από 2.000 χιλιόμετρα χωρίς επαναφόρτιση ή ανεφοδιασμό,... εντείνοντας τον πόλεμο μετάβασης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έναντι της Toyota Motor και της Volkswagen.


Η αναβαθμισμένη τεχνολογία θα κυκλοφορήσει άμεσα σε δύο σεντάν που κοστίζουν κάτω από 13.800 δολάρια, δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία σε εκδήλωση που μεταδόθηκε ζωντανά από την Κίνα το βράδυ της Τρίτης.

Η μεγαλύτερη εμβέλεια σημαίνει ότι ορισμένα από τα plug-in ηλεκτρικά υβριδικά αυτοκίνητα διπλής λειτουργίας της BYD μπορούν να καλύψουν μια απόσταση Σιγκαπούρη-Μπανγκόκ, Νέα Υόρκη-Μαϊάμι ή Μόναχο-Μαδρίτη, με μία μόνο φόρτιση και ένα πλήρες ντεπόζιτο βενζίνης.

Το ορόσημο αυτό σηματοδοτεί το τελευταίο επίτευγμα της BYD στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου από το ντεμπούτο των υβριδικών αυτοκινήτων το 2008.

Η BYD με έδρα τη Σενζέν έχει αναστατώσει την κινεζική αγορά αυτοκινήτων με εκτεταμένες μειώσεις τιμών. Πούλησε 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα πέρυσι και έχει παραδώσει σχεδόν 1 εκατομμύριο φέτος μέχρι τον Απρίλιο. Σε κάθε δύο υβριδικά που πωλούνται στην Κίνα, το ένα είναι ένα BYD.

 

sakisgeorgiadis