Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ: Έκπτωση στα ΚΤΕΛ /ΜΜΜ μόνο με ένσημο της ΑΣΠΕ

 Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, απέστειλε επιστολή στους συγκοινωνιακούς φορείς, με θέμα "Μετακίνηση πολυτέκνων (γονέων και τέκνων) με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς", στην οποία επισημαίνει ότι:


"Για την παραπάνω έκπτωση, αλλα και την έκδοση προσωποποιημένων ηλεκτρονικων καρτων μετακίνησης, είναι απαραίτητη η επίδειξη εκ μέρους των πολυτέκνων (γονέων και παιδιών) της πολυτεκνικης τους ταυτοτητας-βιβλιαρίου, με την προϋπόθεση αυτη να είναι έγκυρη,

β. Η εγκυρότητα της πολυτεκνικής ταυτότητας-βιβλιαρίου (γονέων και παιδιών) αποδεικνυεται με:

1. Την επικόλλησή του επ' αυτών του ενσήμου της ΑΣΠΕ.

2. Τη σφραγίδα του Συλλόγου πολυτέκνων — Μέλους της ΑΣΠΕ, στον οποιο ανηκει οργανικα ο κάτοχός του και τις υπογραφές του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου.

3. Τη θεώρηση της ταυτότητας-βιβλιαρίου από τον οικείο Σύλλογο, απο την οποια να προκύπτει η ημερομηνια ληξεως της ισχύος της.

• Τα άτομα που κατέχουν πολυτεκνικές ταυτότητες-βιβλιαρια έχουν πραγματι την πολυτεκνικη ιδιότητα και δικαιούνται εκπτώσεως στα κομιστρα κατά 50%, σας παρακαλούμε, να δωσετε οδηγιες στα ελεγκτικά όργανα σας, να ελέγχουν επισταμένως, εάν οι πολυτεκνικες ταυτότητες-βιβλιάρια που επιδεικνύουν οι πολύτεκνοι είναι έγκυρες και κυριως, εαν έχει επικολληθεί επ αυτών το ένσημο της ΑΣΠΕ, γιατί σε διαφορετική περιπτωση οι πολυτεκνικές ταυτότητες-βιβλιάρια δεν είναι έγκυρες, δεν αποδεικνύουν την πολυτεκνική ιδιότητα των κατόχων τους και οι κατέχοντες αυτά, δεν δικαιούνται της προβλεπομενης εκπτώσεως στα κόμιστρα.

Όπως φαινεται από τις παρακατω απεικονίσεις, το ένσημο της ΑΣΠΕ είναι διαφορετικό για τους γονεις πολυτέκνους και τα τέκνα τους.


sakisgeorgiadis