Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας σε συζητήσεις για σύνδεση Βόλου - Κέρκυρας

 Σε συζητήσεις για τη σύνδεση με τακτικά δρομολόγια μέσω λεωφορείων με την Κέρκυρα βρίσκεται το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας και ...οι οποίες είναι πολύ πιθανό να καρποφορήσουν ίσως και εντός των επόμενων εβδομάδων.

Μάλιστα θα είναι η πρώτη φορά που το Υπεραστικό ΚΤΕΛ θα ξεκινήσει δρομολόγια με ένα νησί, όπως είναι η Κέρκυρα, καθώς η Εύβοια με την οποία ήδη υπάρχει γραμμή δρομολογίων ναι μεν είναι νησί, αλλά υπάρχει και η χερσαία επικοινωνία.
Οι προοπτικές πραγματοποίησης δρομολογίων με την Κέρκυρα είναι πολύ καλές πρώτον, γιατί εκεί σπουδάζουν αρκετοί φοιτητές από τη Μαγνησία και ευρύτερα τη Θεσσαλία, και δεύτερον, γιατί υπάρχει ενδιαφέρον από Βολιώτες να επισκεφθούν τουριστικά το νησί των Φαιάκων και να περάσουν όμορφα. Άλλωστε η Κέρκυρα αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό για τους Θεσσαλούς που έχουν και πιο άμεση μετάβαση σε σχέση με τα νησιά του Αιγαίου ή άλλων περιοχών. Ο τρίτος λόγος είναι πως με το δρομολόγιο για την Κέρκυρα θα εξυπηρετηθεί και η Ηγουμενίτσα που έχει τη σημασία της ως λιμάνι.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης ανέφερε πως «υπάρχει μια συζήτηση με τους συναδέλφους από την Κέρκυρα για να ξεκινήσει γραμμή με δρομολόγια. Θα δούμε πού θα καταλήξει αυτή η συζήτηση, μήπως και τελικά κάποια λεωφορεία έρχονται στον Βόλο. Οι συζητήσεις περιστρέφονται στην πραγματοποίηση τεσσάρων με πέντε δρομολογίων την εβδομάδα, με λεωφορεία που έρχονται από την Κέρκυρα και δικά μας που θα πηγαίνουν στον Βόλο. Το δρομολόγιο θα διαρκεί από Βόλο μέχρι Κέρκυρα γύρω στις 6 ώρες. Εμείς προσπαθούμε να βάλουμε το δρομολόγιο ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, αν και υπάρχουν κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «Εμείς έχουμε σχεδόν για όλη τη χερσαία Ελλάδα δρομολόγια. Ακόμη έχουμε μια σκέψη και για τη σύνδεση με Καστοριά. Άλλωστε υπάρχουν ήδη δρομολόγια για την Κοζάνη, αλλά και για την Κατερίνη, τα Γιαννιτσά και την Έδεσσα.
Πάντως η δημιουργία των νέων οδικών αξόνων, όπως ο Ε65 βοηθά στην ανάπτυξη νέων συνδέσεων με δρομολόγια από το υπεραστικό ΚΤΕΛ.
Για τα δρομολόγια εντός νομού ο κ. Κολυνδρίνης είπε πως σε όλες τις περιοχές φτάνουν τα λεωφορεία με εξαίρεση το Χορευτό.

sakisgeorgiadis