Τρίτη 21 Μαΐου 2024

ΚΤΕΛ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: "Δυνατό" καλοκαίρι με περισσότερα δρομολόγια και νέες παροχές

 Εξαιρετικές είναι έως τώρα οι ενδείξεις για τη φετινή τουριστική σεζόν, με την κίνηση στο ΚΤΕΛ να... παρουσιάζει σταθερή αύξηση από την περίοδο του Πάσχα και τα δρομολόγια να αυξάνονται.

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ζακύνθου, Διονύσης Κακολύρης μίλησε στην εκπομπή «Χαμηλή Πτήση» του IONIAN για τα πρώτα στοιχεία. «To πρόσημο είναι θετικό. Η περίοδος του Πάσχα ήταν καλή και για το ΚΤΕΛ, αλλά και συνολικά για το νησί της Ζακύνθου, με μεγάλη επισκεψιμότητα. Από τις 6 του μήνα έχουμε ξεκινήσει και τις γραμμές αστικής συγκοινωνίας στις τουριστικές περιοχές. Είναι ακόμα λίγο «μουδιασμένα» τα πράγματα, αλλά θεωρούμε ότι σιγά σιγά θα μπούμε στους ρυθμούς που γνωρίζουμε… »

Περισσότερα δρομολόγια

Σύμφωνα με τον κ. Κακολύρη, η φετινή σεζόν αναμένεται να ακολουθήσει τους ίδιους ρυθμούς με πέρυσι. «Πέρυσι είχε δουλειά, εξυπηρετήσαμε πάρα πολύ κόσμο. Αναγκαστήκαμε και βάλαμε δρομολόγια, μέχρι αργά το βράδυ, που θα τα έχουμε και φέτος, μέχρι 12:00 και 1:00 μετά τα μεσάνυχτα από την πόλη προς τις παραλίες και αντιστρόφως. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι και αυτό ένα καλό καλοκαίρι. Θέλω όμως να επισημάνω, ότι πέρυσι το καλοκαίρι επωφεληθήκαμε από τον κόσμο και από την κίνηση που είχε, διότι προερχόμαστε από τρεις χρονιές που πραγματικά είχαμε πληρώσει το τίμημα του κορωνοϊού. Το πρώτο καλοκαίρι δεν είχε κόσμο και το δεύτερο και το τρίτο, του 2021 και του 2022. Ο κόσμος φοβόταν να μπει στα μέσα μαζικής μεταφοράς και δεν είχαμε την ανάλογη κίνηση. Φανταστείτε είχαμε γύρω στο 60% με 70% λιγότερη δουλειά το καλοκαίρι. Αυτά τα χρόνια μας είχαν πληγώσει οικονομικά, όμως προσπαθήσαμε, σταθήκαμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε μπει σε μια κανονικότητα και θα έχουμε μια συνέχεια από πέρυσι το καλοκαίρι και φέτος».



Νέες παροχές

Νέες δυνατότητες παρέχονται πλέον στους επιβάτες μέσα από τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό στην έκδοση εισιτηρίων του ΚΤΕΛ Ζακύνθου. Μέσα στα λεωφορεία θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω εφαρμογής, ενώ θα λειτουργήσουν και 15 στάσεις που θα δείχνουν ηλεκτρονικά τον χρόνο άφιξης του λεωφορείου, με στόχο να εξυπηρετηθούν όλοι οι επισκέπτες του νησιού, όσο γίνεται καλύτερα. 

«Έχουμε ξεκινήσει την παροχή έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσα στα λεωφορεία μέσω εφαρμογής. Έχουμε πλέον 15 ηλεκτρονικές στάσεις, στις οποίες αναγράφεται ο χρόνος άφιξης του λεωφορείου. Προσπαθούμε με αυτόν τον τρόπο να έρθουμε πιο κοντά σε σύγχρονες συγκοινωνίες και να βοηθήσουμε το νησί και τους τουρίστες να εξυπηρετούνται άμεσα. Έχουμε αρκετά δρομολόγια, γύρω στα 15 με 16 ημερησίως στις τουριστικές περιοχές και αυτό μας δείχνει μια πολύ καλή συνέχεια για τον τρόπο με τον οποίο εξυπηρετείται ο κόσμος… Έχουμε δώσει μεγάλη βάση στο κομμάτι της τηλεματικής και αναμένουμε, φέτος, να δούμε την εξέλιξη και το πως θα πάει, αλλά θεωρούμε ότι, όταν ο κάθε επιβάτης έχει την δυνατότητα να κλείνει το εισιτήριο του από οπουδήποτε βρίσκεται στη Ζάκυνθο για να μεταφερθεί οπουδήποτε, είναι κάτι καλό, σύγχρονο και θετικό», σημείωσε ο κ. Κακολύρης.

imerazante.gr

sakisgeorgiadis