Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Οργή των ιδ.Τουριστικών λεωφορείων για τη μη παράταση ορίου ηλικίας απόσυρσης

Με επιστολή της, η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ, εκφράζει την "εντονότατη διαμαρτυρία" για την παρέλευση της 30ης Απριλίου 2024, χωρίς να δοθεί η αναμενόμενη παράταση ορίου ηλικίας απόσυρσης λεωφορείων.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Θέμα: Επιστολή Διαμαρτυρίας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αξιότιμη κυρία Υφυπουργέ,

Απευθυνόμαστε προς Εσάς και δια της παρούσης εκφράζουμε την εντονότατη διαμαρτυρία, αγανάκτηση και αποδοκιμασία του κλάδου μας, ύστερα από την άπρακτη παρέλευση της προθεσμίας της 30ης Απριλίου 2024, ευρισκόμενοι πλέον κυριολεκτικά στο «και πέντε» της επελθούσης καταστροφής.

Και τούτο διότι μετά λύπης διαπιστώσαμε ότι εκ μέρους σας δεν υπήρξε η παραμικρή ανταπόκριση στις απεγνωσμένες εκκλήσεις που διατυπώσαμε κατά την από 12.04.2024 τηλεδιάσκεψη, με τις επανειλημμένες-καθημερινές παραστάσεις μας στο Υπουργείο Σας, και με τις από 20.03.2024 και 24.04.2024 κατεπείγουσες επιστολές μας. Μόνον αδιαφορία εισπράξαμε, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος.

ΟΥΔΕΝ πράξατε ώστε να αποφευχθεί η άπρακτη παρέλευση της προθεσμίας την 30.04.2024, παρότι εξαιτίας αυτής της αδράνειάς σας, όπως κατ’επανάληψη Σας έχουμε εξηγήσει και τονίσει, οδηγούνται βιαίως εκτός επαγγέλματος πάνω από διακόσιοι συνάδελφοι-μέλη της Ομοσπονδίας μας, μη δυνάμενοι αντικειμενικώς -για λόγους ανεξάρτητους της θελήσεώς τους- να ανταποκριθούν στην αντικατάσταση των λεωφορείων τους σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 61 §2 του Ν. 5079/2023.

Οι ευρύτερες συνέπειες για τους συγκεκριμένους επαγγελματίες και τις οικογένειές τους είναι αυταπόδεικτα καταστροφικές. Όμως ολόκληρος ο δικός μας επαγγελματικός κλάδος και κατ’ επέκταση ο ευρύτερος τουριστικός κλάδος θα βιώσουν τον αρνητικό αντίκτυπο βραχυπρόθεσμα και μάλιστα σε μία κρίσιμη χρονική περίοδο για την οικονομία της χώρας.

Κύριε Υπουργέ,

Κυρία Υφυπουργέ,

Έστω και κατόπιν εορτής, καλούμε προσωπικά Εσάς και την ελληνική κυβέρνηση δια του Υπουργείου σας, όπως ενεργήσετε ό,τι είναι απαραίτητο και άρετε την τεράστια αδικία και την ανυπολόγιστη ζημιά που προέκυψε μετά την 30.04.2024. Μην συνδέσετε το όνομά σας με την καταστροφή ενός ολόκληρου επαγγελματικού κλάδου!

Από την πλευρά μας, Σας γνωρίζουμε ότι ήδη εξετάζουμε τις δυνατότητες που μας παρέχει ο νόμος σε ημεδαπό και ευρωπαϊκό επίπεδο για το θέμα των ορίων ηλικίας, όσο και για το ζήτημα του αθέμιτου ανταγωνισμού που -υπό την ανοχή σας- αντιμετωπίζουμε εκ μέρους των ΚΤΕΛ.

sakisgeorgiadis