Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Προς χρεοκοπία η VAN-HOOL

 Η κρίση στον κατασκευαστή λεωφορείων Van Hool οδηγεί σε χρεοκοπία και πιθανή επανεκκίνηση. Αυτό... ανακοίνωσε η εταιρεία στην ειδική συνεδρίαση της τη Δευτέρα 25/3/2024, ενώ νωρίτερα, στις 11/3/2024, είχε ανακοινώσει σχέδιο αναδιάρθρωσης, με 1.100 απολύσεις.

Ως εκ τούτου, το ανακοινωθέν σχέδιο αναδιάρθρωσης δεν ισχύει πλέον. Ο λόγος είναι προφανώς μια κληρονομική διαμάχη μεταξύ των μετόχων και της οικογένειας Van Hool. Είχαν προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα για να λύσουν τη διαφορά. Αλλά αυτό δεν συνέβη.

Τώρα ο Βαν Χουλ θα μπορούσε να εφαρμόσει ένα εναλλακτικό σχέδιο. Η ιδέα είναι να αφήσουμε την εταιρεία να χρεοκοπήσει και μετά να την πουλήσουμε. Στη συνέχεια, θα μπορούσε να υπάρξει επανεκκίνηση υπό νέα ιδιοκτησία.

Σύμφωνα με τη διαχείριση κρίσεων, υπάρχουν τρεις πιθανοί αγοραστές, οι οποίοι προέρχονται όλοι από την Ευρώπη. Η τελική απόφαση θα πρέπει να έρθει λίγο μετά το τέλος του μήνα.

Η Van Hool είναι ένας βελγικός κατασκευαστής λεωφορείων, πούλμαν και βιομηχανικών οχημάτων, με έδρα το Koningshooikt. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1947. Η συντριπτική πλειοψηφία της παραγωγής προορίζεται για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Η Van Hool έχει περισσότερους από 3.500 υπαλλήλους παγκοσμίως, η πλειοψηφία των οποίων εργάζεται στις εγκαταστάσεις παραγωγής στο Koningshooikt (Βέλγιο) και στα Σκόπια (Βόρεια Μακεδονία).

sakisgeorgiadis