Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Ο σκοτεινός ρόλος των ΚΤΕΛ στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης

 6 Απριλίου 1453. Οι στρατιές του Μωάμεθ του Β' του Πορθητή (Mehmet Fatih), φτάνουν και στρατοπεδεύουν στις παρυφές του Κεράτιου κόλπου. 25.000 Μωαμεθανοί και....

11.000 Γενίτσαροι, χρηματοδοτούμενοι από τα ΚΤΕΛ, με 1.100 μικρά και αδύναμα κανόνια, ξεκινούν τους κανονιοβολισμούς.

Τα τείχη της Βασιλεύουσας αντέχουν. Τότε , τα ΚΤΕΛ λαδώνουν τον καλύτερο μηχανικό της εποχής, τον Ουρβανό, ο οποίος κατασκευάζει το μεγαλύτερο πυροβόλο που είχε υπάρξει μέχρι τότε, που εκτοξεύει βλήματα 400 κιλών, αντί 40 που έριχναν τα κανονάκια των Οθωμανών.

Οι κανονιοβολισμοί των τειχών είναι ανελέητοι, αλλά οι έγκλειστοι επισκευάζουν αμέσως τα τείχη και η "Πόλη των Πόλεων" αντέχει.

Τότε, ένας ακόμη προδότης -μέτοχος ΚΤΕΛ-, που αργότερα ανταμείφθηκε με μετάταξη στον ΟΑΣΘ, προδίδει στον Μωάμεθ το αδύναμο σημείο: την Κερκόπορτα.

Το κανόνι του Ουρβανού χτυπά συνεχώς την Κερκόπορτα και τα στίφη των Οθωμανών, μπαίνουν στην Κωνσταντινούπολη την αποφράδα 29 Μαϊου 1453, σφάζοντας δεκάδες χιλιάδες Χριστιανούς.

Κι έτσι, τα συμφέροντα των ΚΤΕΛ, πήραν τις γραμμές λεωφορείων της Πόλης και μάλιστα μονοπωλιακά.



Σας φαίνονται τελείως παλαβά τα παραπάνω;

Ε, λοιπόν, για ένα μεγάλο μέρος Ελλήνων, είναι λογικότατα! Βέβαια, δεν φαντασιώνονται ευθύνες των ΚΤΕΛ για την Άλωση, φαντασιώνονται στο ψεκασμένο συνωμοσιολογικό μυαλό τους και το μηρυκάζουν καθημερινά, επί δεκαετίες, ότι ..."τα ΚΤΕΛ φταίνε για τη γενικότερη υπανάπτυξη της σιδηροδρομικής υποδομής της χώρας", αλλά και "για την τραγωδία των Τεμπών, φταίνε τα ΚΤΕΛ" !!! 

Εν τω μεταξύ τα ΚΤΕΛ δεν επιδοτούνται, έλαβαν 30 εκ.ευρώ από τη μεταπολίτευση και μετά (στα 50 χρόνια δηλαδή) για αντικατάσταση στόλου (αφού πρώτα επένδυσαν!), αντιθέτως , ο σιδηρόδρομος έλαβε πάνω από 80 ΔΙΣεκατομμύρια, στην ίδια χρονική περίοδο και η εταιρεία που εκτελεί τα δρομολόγια, επιδοτείται με 50 εκατομμύρια ευρώ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, για "άγονα δρομολόγια"!

Αλλά στο μυαλό των ψεκασμένων ...φταίνε τα ΚΤΕΛ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Δ.Χ. , Σ.Γ. 

BONUS>

Απάνθισμα ψεκασμένων


"η μαφία των ΚΤΕΛ διαμορφώνει τους όρους του σιδηροδρομικού παιχνιδιού"


















sakisgeorgiadis