Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Στο google maps ο ΟΑΣΘ ....επιτέλους

"Μετά απο αρκετό κόπο και παλαιότερη αναφορά στο θέμα, ήρθε η μέρα που περιμέναμε τόσο καιρό, μετά απο... πολλαπλές καθυστερήσεις και κολλήματα. Επίσημα λοιπόν, τα συγκοινωνιακά δεδομένα της Θεσσαλονίκης απο τον ΟΑΣΘ βρίσκονται διαθέσιμα στα Google Maps. Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο. Μπορεί εγώ και η ομάδα μου να δυσκολευτήκαμε να παλέψουμε με το τέρας που ονομάζεται "γραφειοκρατία", αλλά τα καταφέραμε. Καταφέραμε να ενοποιήσουμε ένα τεράστιο όγκο δεδομένων, ώστε να είναι στην διάθεση κάθε κατοίκου, κάθε τουρίστα, δημόσια και λειτουργικά. Για μια καλύτερη εποχή στον τομέα των μεταφορών. Συνεχίζουμε λοιπόν και τα καλύτερα έρχονται".

έγραφε στο facebook, το στέλεχος της 3pi, που ανέλαβε το έργο, Γιώργος Τομζαρίδης.

Ανάλογη διαδικασία ( GTFS (General Transit Feed Specification) ) για το σύνολο των ΜΜΜ της Θεσσαλονίκης, τρέχει και ο ΟΣΕΘ, με σύμβαση με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

Η διαδικασία είναι απλή: βάζετε στους χάρτες της google το σημείο αναχώρησης και το σημείο άφιξης και πατάτε το εικονίδιο με το λεωφορείο. Για παράδειγμα, από Γήπεδο Τούμπας για Πλατεία Δημοκρατίας (Βαρδάρη), οι πληροφορίες είναι αυτές:



sakisgeorgiadis