Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Ιδιώτες στη συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης - Ξεκίνησε ο διαγωνισμός

 Τρέχουν οι εξελίξεις στα συγκοινωνιακά θέματα, με το Υπουργείο, να δίνει το "πράσινο φως" σε ΟΑΣΑ και ΟΣΕΘ να τρέξουν τους διαγωνισμούς ανάθεσης των γραμμών των ΚΤΕΛ σε .....

ιδιώτες.  

Στην Αθήνα - 63 γραμμές

Ο ΟΑΣΑ ανήρτησε προ διμήνου, στη διαβούλευση που ολοκληρώθηκε, διαγωνισμό σε 2 τμήματα, για τις γραμμές της Αθήνας.

Το αντικείμενο του διαγωνισμού θα διαχωριστεί σε δύο τμήματα: το πρώτο αφορά 25 λεωφορειακές γραμμές της Ανατολικής Αττικής και το δεύτερο 38 γραμμές στη Δυτική Αττική. Για το Α’ τμήμα, τις τυπικές καθημερινές μέρες θα πραγματοποιούνται 1.188 δρομολόγια με 96 οχήματα (συμπεριλαμβανομένων 30 αρθρωτών και 5 mini). Για το Β’ τμήμα, θα πραγματοποιούνται 1.757 δρομολόγια με 115 λεωφορεία (3 εξ αυτών mini).

Ο διαγωνισμός του ΟΑΣΑ θα "ανέβει" στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων, στις αρχές Οκτωβρίου.



Στη Θεσσαλονίκη : Διεθνής διαγωνισμός για 35-45 γραμμές

Τα τεύχη του διαγωνισμού για 35-45 περίπου γραμμές που εκτελούν σήμερα τα ΚΤΕΛ, ξεκίνησαν να συγγράφονται από χθες Πέμπτη 7/9/2023, από την TREDIT S.A. στην οποία ανατέθηκε το συμβουλευτικό έργο «Ανάθεση Υπηρεσιών Επιβατικών Μεταφορών στην περιοχή αρμοδιότητας της ΟΣΕΘ Α.Ε.».

Η διακήρυξη θα περιλαμβάνει δύο Φάσεις ως ακολούθως. Στην πρώτη Φάση θα γίνει Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος των Οικονομικών Φορέων που ικανοποιούν συγκεκριμένες απαιτήσεις και ύστερα από αξιολόγηση των προσόντων τους και ιεράρχησή τους κατά φθίνουσα σειρά θα προεπιλεγούν οι τρεις πρώτοι. Στη δεύτερη Φάση οι φορείς αυτοί θα κληθούν σε διαβούλευση για συγκεκριμένα θέματα της σύμβασης και στη συνέχεια θα κληθούν να υποβάλλουν οικονομική προσφορά για το αντικείμενο της σύμβασης

Η απόφαση Δ.Σ. του ΟΣΕΘ για την ανάθεση στην TREDIT



Η TREDIT, με διευθύνοντα σύμβουλο τον  Απόστολο Μπιζάκη, έχει μακρά εμπειρία στην κατάρτιση διαγωνισμών, αφού πρόσφατα ολοκλήρωσε τους διαγωνισμούς στην Κύπρο και τη Μάλτα, με ιδιαίτερη επιτυχία.

Η «Διευρωπαϊκή Εταιρία Συμβούλων Μεταφορών, Ανάπτυξης και Πληροφορικής Α.Ε.» με διακριτικό τίτλο: «TREDIT S.A.», είναι μία εταιρία συμβούλων με 25ετή παράδοση ολοκληρωμένων μελετών και αναλύσεων για οργανισμούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εταιρία δραστηριοποιείται σε θέματα μελετών σχεδιασμού και διαχείρισης σε όλους τους τομείς των μεταφορών, μελετών logistics, οργάνωσης και ανάπτυξης επιχειρήσεων καθώς επίσης ανάλυσης συστημάτων και ανάπτυξης εφαρμογών σύγχρονων τεχνολογιών με έμφαση στον τομέα των μεταφορών.

Η TREDIT συστάθηκε με τη συγχώνευση των εταιριών TRUTh A.E. και TRD A.E. Έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και υποκατάστημα στην Αθήνα.

Ο διαγωνισμός του ΟΣΕΘ θα "ανέβει" στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων, στα τέλη Οκτωβρίου.


Ισπανικό ενδιαφέρον

Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες των ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΝΕΩΝ, στελέχη Ισπανικής εταιρείας συγκοινωνιών, βρίσκονται από την Τετάρτη στην Αθήνα και από αύριο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, για να "κατατοπιστούν" για τους επικείμενους διαγωνισμούς, κάνοντας σειρά επαφών, με Έλληνες επιχειρηματίες του χώρου, ώστε να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, μαθαίνουμε ότι , προκαταρκτικό ενδιαφέρον δείχνουν Τουρκικοί όμιλοι, με Ιταλικό branding.


Και τι θα γίνει με τον ΟΑΣΘ;

Όπως γράψαμε δεκάδες φορές στα ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΕΑ, ο ΟΑΣΘ θα ενισχυθεί πολύ σύντομα με οδηγούς μέσω ΑΣΕΠ και θα παραμείνει για πάντα κρατικός, παρά τις διάφορες κατά καιρούς εικασίες και προβλέψεις. 

Γίνε μέλος της ομάδας @sygnea

sakisgeorgiadis