Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Σημαντική πρωτοβουλία Σταϊκούρα για την ανάταξη του σιδηρόδρομου

"Ζεστά" φαίνεται πως πήρε το θέμα της αναβάθμισης του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου, ο ΥΠΥΜΕ κ.Χρήστος Σταϊκούρας.

Με απόφασή του, συστήνεται...

ειδική, διευρυμένη επιτροπή , στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την "υποστήριξη της μεταρρύθμισης και του εκσυγχρονισμού του Σιδηροδρομικού Τομέα". 

Η Επιτροπή αποτελείται από: 

1. τον κ. Ιωάννη Ξιφαρά, Γενικό Γραμματέα Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ως επικεφαλής, με αναπληρώτρια τη Θεοδώρα Σταυριανοπούλου του Χρήστου, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Μηχανικών ειδικότητας ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, που υπηρετεί στο Ιδ. Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών. 

2. τον κ. Κωνσταντίνο Μαγουλά, Γενικό Γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ως επικεφαλής, με αναπληρώτρια την Λιάπη Χρυσούλα του Ηρακλέως, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Μηχανικών ειδικότητας ΠΕ Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών που υπηρετεί στο Ιδ. Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Υποδομών. 

3. την Αικατερίνη Δεμερτζή του Σταματίου (Α.Μ.62334), υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Μηχανικών ειδικότητας ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Μεταφορών (Δ33) της Γενικής Δ/νσης Μεταφορών ως μέλος, με αναπληρωτή τον Φώτιο Λιακέα του Αθανασίου, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού ειδικότητας ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, Προϊστάμενος του Τμήματος Σιδηροδρομικών και Συνδυασμένων Μεταφορών της ίδιας Διεύθυνσης. 

4. τον Κόντη Χρήστο του Παναγιώτη (Α.Μ. 14154), υπάλληλο του κλάδου Π.Ε. Μηχανικών ειδικότητας ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών, που υπηρετεί στο Τμήμα Μελετών και Προγραμματισμού της Διεύθυνσης Υποδομών Σταθερής Τροχιάς, Συντηρήσεων και Ασφάλειας (Δ14) της Γενικής Δ/νσης Συγκοινωνιακών Υποδομών ως μέλος, με αναπληρωτή τον Μιχαήλ Τζανετάκη του Δημητρίου (Α.Μ. 13603), υπάλληλο του κλάδου Π.Ε. Μηχανικών ειδικότητας ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, που υπηρετεί στο Τμήμα Μελετών και Προγραμματισμού της Διεύθυνσης Υποδομών Σταθερής Τροχιάς, Συντηρήσεων και Ασφάλειας (Δ14) της Γενικής Δ/νσης Συγκοινωνιακών Υποδομών. 

5. τον Παναγιώτη Τερεζάκη του Γεωργίου, εκπρόσωπο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε.(ΟΣΕ Α.Ε.), με αναπληρωτή τον Ευάγγελο Χριστογιάννη του Δημητρίου 

6. τον Κεσεντέ Κωνσταντίνο του Αντωνίου εκπρόσωπο της Ανώνυμης Εταιρείας Εκμετάλλευσης Ακινήτων Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε.(ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.), με αναπληρώτρια την Ιωάννα Δούνια του Νικολάου. 

7. τον Παληό Χρήστο του Μιχαήλ εκπρόσωπο της Έργα ΟΣΕ Α.Ε. (ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε.), με αναπληρωτή τον Θεόδωρο Παπαφιλίππου του Φιλίππου. 

8. την Ιωάννα Τσιαπαρίκου του Αθανασίου, εκπρόσωπο της Ρυθμιστικής Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Γεωργόπουλο του Νικολάου. 

Η Επιτροπή δύναται να ζητά πληροφορίες και στοιχεία και από φορείς που δεν συμμετέχουν σε αυτή και να καλεί στις συνεδριάσεις και εκπροσώπους άλλων υπηρεσιών ή δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο

sakisgeorgiadis