Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Αναρτήθηκε προς διαβούλευση ο μεγάλος διαγωνισμός για την προμήθεια λεωφορείων ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ

Μοναδικός αριθμός: 21DIAB000015954
 Πρόσκληση για τη διενέργεια ανοικτής Δημόσιας Διαβούλευσης με τίτλο «Ανανέωση Στόλου Αστικών Λεωφορείων, για τις μείζονες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης

H διαβούλευση αφορά διεθνή ανοικτό... ηλεκτρονικό δημόσιο διαγωνισμό συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 372 εκ. Ευρώ (με ΦΠΑ) για την προμήθεια:
200 απλών αστικών λεωφορείων 12m υβριδικής τεχνολογίας EURO VI,
200 απλών αστικών λεωφορείων 12m συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) EURO VI,
100 αρθρωτών αστικών λεωφορείων 18m συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) EURO VΙ και
300 απλών αστικών ηλεκτρικών λεωφορείων 12m και των παρελκόμενων αυτών (φορτιστών βραδείας φόρτισης).

Το υπουργείο επισημαίνει ότι η διαβούλευση, που θα διαρκέσει 20 ημέρες, έχει στόχο την διαμόρφωση δημόσιας σύμβασης που θα είναι ρεαλιστική με βάση τις υπάρχουσες τεχνολογικές δυνατότητες και παράλληλα θα ικανοποιεί την στρατηγική για τις αστικές συγκοινωνίες στις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, αναφέρει ότι αυτά τα 800 λεωφορεία εντάσσονται στην Α’ Φάση ενίσχυσης του στόλου, ενώ θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση, εντός του έτους, άλλων 500 λεωφορείων.


Τη διεξαγωγή της Διαβούλευσης από την πλευρά του Υπουργείου συντονίζει ομάδα στελεχών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ως ακολούθως: 
1. Χαράλαμπο Ξένο, στέλεχος της Δ/νσης Προμηθειών & Λειτουργικής Μέριμνας του Υπ.Υ.ΜΕ 
2. Νέλλη Τζιβέλου, στέλεχος ΟΑΣΑ 
3. Αικατερίνη Τσέπουρα, στέλεχος Μονάδας Α στην Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. 

Οι οικονομικοί φορείς που συμμετέχουν στην ανοικτή Δημόσια Διαβούλευση συμμορφώνονται με τους κανόνες υποβολής σχολίων που είναι αναρτημένοι στον ιστότοπο του ΕΣΗΔΗΣ. Δεκτά θα γίνουν μόνο σχόλια/παρατηρήσεις των οικονομικών φορέων που θα καταχωρισθούν επωνύμως στα Ελληνικά, απευθείας στην ηλεκτρονική φόρμα του ΕΣΗΔΗΣ, με τη συμπλήρωση των πεδίων κάτωθι του τίτλου «Καταχώριση σχολίου». Τα καταχωρισμένα σχόλια/παρατηρήσεις των οικονομικών φορέων αναρτώνται αυτούσια στην ηλεκτρονική φόρμα του ΕΣΗΔΗΣ ως σχόλια της ανακοίνωσης διενέργειας της Δημόσιας Διαβούλευσης. Τυχόν ανώνυμες απαντήσεις δε θα ληφθούν υπόψη. Οι απαντήσεις θα δημοσιευτούν αυτούσιες και επωνύμως, ενώ δε δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να χαρακτηρίσουν εμπιστευτικές ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο μη δημοσιοποιήσιμες τις παρατηρήσεις τους.

 Οι συμμετέχοντες στην προκαταρκτική διαβούλευση είναι ενήμεροι και συναινούν ότι τυχόν προσωπικά τους στοιχεία που αναφέρονται μαζί με την απάντησή τους ενδέχεται να δημοσιευτούν. Οι απαντήσεις πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Προκαταρκτική Διαβούλευση για την Ανανέωση Στόλου Αστικών Λεωφορείων». 

Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης είναι δυνατό να παρέχονται στους συμμετέχοντες διευκρινιστικές απαντήσεις σε ερωτήσεις που υποβάλλονται επώνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: dplm@yme.gov.gr Μετά το πέρας της Διαβούλευσης και με ευθύνη της ομάδας συντονισμού τα σχόλια, οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις συγκεντρώνονται σε ενιαίο κείμενο (Έκθεση της Ομάδας Συντονισμού) και ταξινομούνται (σε πίνακες που περιέχουν γενικές παρατηρήσεις και πίνακες που περιέχουν ειδικές (επί σημείων) παρατηρήσεις. Η Έκθεση λαμβάνει δημοσιότητα με κάθε πρόσφορο τρόπο (αναρτάται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ή στον ιστότοπο της Αρχής). 

Η αναθέτουσα αρχή δύναται μετά το στάδιο της συνένωσης των παρατηρήσεων να καλέσει εκπροσώπους των συμμετεχόντων στη Διαβούλευση οικονομικών φορέων για τη διεξαγωγή ανοικτής συνάντησης επί των σημείων που αναδείχτηκαν από τη Διαβούλευση και περιλήφθηκαν στην Έκθεση της Ομάδας Συντονισμού έχοντας νωρίτερα αποστείλει την Έκθεση στους συμμετέχοντες. 

Η Διεύθυνση Προμηθειών και Λειτουργικής Μέριμνας (Δ3) ορίζεται να μεριμνήσει για τη διαδικασία της ανάρτησης της Διαβούλευσης στον ιστότοπο του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) (http://www.eprocurement.gov.gr) στον σύνδεσμο «Διαβουλεύσεις». Μετά τη λήψη του αριθμού διαβούλευσης, σχετική ειδοποίηση θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα της Αναθέτουσας Αρχής, στη διεύθυνση (URL): www.yme.gov.gr. 

O ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

sakisgeorgiadis