Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Παραίτηση Νίκου Σταθόπουλου, ΓΓ Μεταφορών ;

Δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, που επιβεβαιώνει και η Εφ.Συν. αναφέρει ότι ο Γ.Γ. Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος, έχει παραιτηθεί.
Αναλυτικά:


Δεκτή αναμένεται να γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση που υπέβαλε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος. Την παράιτησή του ζήτησε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Υποδομών κ. Κ. Καραμανλής. Ο κ. Σταθόπουλος είχε επιφορτιστεί με σειρά θεμάτων στους τομείς των σιδηροδρόμων και των μεταφορών που δεν είχαν και την καλύτερη εξέλιξη τους τελευταίους μήνες.


Για παράδειγμα, η σημερινή ηγεσία του υπουργείου κληρονόμησε τη σοβαρή εμπλοκή με τη σύμβαση παραχώρησης του εμπορευματικού σταθμού στο Θριάσιο. Αν και ο κ. Σταθόπουλος εμφανίζονταν σίγουρος πως το ζήτημα θα είχε επιλυθεί μέχρι τα τέλη του 2020, η λύση καθυστερεί.

Στον τομέα των σιδηροδρόμων υπήρξε, επίσης, ζήτημα καθυστερήσεων με την επιτροπή που είχε δημιουργηθεί προκειμένου να κατατεθεί πρόταση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το νέο μοντέλο υλοποίησης των έργων.

Ο κ. Σταθόπουλος είχε ενεργό συμμετοχή και στο διαγωνισμό για την προμήθεια λεωφορείων για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας μέσω leasing στον οποίο υπήρξε εμπλοκή στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

sakisgeorgiadis