Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

44 λεωφορεία μηδενικών ρύπων στην Βουλγαρία

 Η Irizar e-mobility συνεχίζει την ευρωπαϊκή της επέκταση με τις λύσεις ηλεκτροκίνητης κινητικότητας της να φθάνουν στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, το οποίο θα αποκτήσει... 44 νέα ηλεκτροκίνητα (και βραβευμένα) Irizar ie bus στον στόλο λεωφορείων του. 


Πρόκειται για το πρώτο πρόγραμμα ηλεκτροκίνητης κινητικότητας στην συγκεκριμένη πόλη και ένα από τα μεγαλύτερα σε όλη τη χώρα έως σήμερα.

Η Burgas Bus, η εταιρεία που θα παραλάβει και θα λειτουργεί τα νέα λεωφορεία είναι ένας φορέας παροχής αστικού συγκοινωνιακού έργου με πειρσσότερα από 130 οχήματα στον στόλο της.

Τα λεωφορεία θα παραδοθούν σε δύο εκδόσεις μήκους. Τριάντα τέσσερα οχήματα 12 μέτρων και δέκα 18 μέτρων. Τα ie bus 12 μέτρων θα είναι εφοδιασμένα με 3 πόρτες, 26 καθίσματα (4 εκ των οποίων για άτομα περιορισμένης κινητικότητας) και θέση αναπηρικού αμαξιδίου. Τα ie bus 18 μέτρων θα είναι εφοδιασμένα με 4 πόρτες, 32 καθίσματα (4 εκ των οποίων για άτομα περιορισμένης κινητικότητας) και θέση αναπηρικού αμαξιδίου.

Τα οχήματα θα είναι εφοδιασμένα με μπαταρίες ιόντων λιθίου της Irizar, ενώ η Irizar e-mobility θα παρέχει και 44 διαλειτουργικούς φορτιστές της Jema Energy (εταιρεία του ομίλου εταιρειών Irizar). Οι φορτιστές παρέχουν ισχύ φόρτισης 100 kW και ευφυές σύστημα φόρτισης έχοντας την δυνατότητα να φορτίσουν τα οχήματα σε τρείς ώρες αξιοποιώντας πρίζα φόρτισης Combo 2.

Τα λεωφορεία θα περιλαμβάνουν επίσης συστήματα τηλεματικής της Datik, εταιρεία του ομίλου εταιρειών Irizar, τα οποία οι πάροχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την παρακολούθηση και διαχείρηση τον στόλο των ηλεκτρικών λεωφορείων τους ώστε να παρέχεται η πλήρης απόδοσή τους κατά την λειτουργία τους.

Η Irizar e-mobility σε στενή συνεργασία με την Burgas Bus θα εργαστεί για να δώσει στον στόλο σύγχρονο και ελκυστικό σχεδιασμό. Ο εξωτερικός σχεδιασμός των ie bus και ie tram συνδυάστηκε για την δημιουργία ενός μεικτού οχήματος με φωτεινό εσωτερικό που θα εκμετελεύεται πλήρως τον χώρο της καμπίνας.

Η παράδοση των πρώτων οχημάτων αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο του 2021.

Το Μπουργκάς είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Η δέσμευση για τον εξηλεκτρισμό του στόλου των λεωφορείων είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για την πόλη, όπου οι επισκέπτες της θα μπορούν να μετακινούνται με μέσα καθαρά και αποδοτικά

sakisgeorgiadis