Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Ο Τάσος Νικολαϊδης, νέος Τομεάρχης Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ

 Ευρείες αλλαγές στον πολιτικό σχηματισμό του ΠΑΣΟΚ, το οποίο όλες οι δημοσκοπήσεις φέρνουν στη 2η θέση, πραγματοποίησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά..... τη 2η στη σειρά, επανεκλογή του από τη βάση. Στη θέση του "τομεάρχη" ή "σκιώδους υπουργού", όπως καθιέρωσε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ να λέγεται, τοποθέτησε τον 50χρονο πολιτικό μηχανικό και βουλευτή Δράμας Τάσο Νικολαϊδη.

Σε δήλωσή του για την ανάληψη του Τομέα Ευθύνης Υποδομών και Μεταφορών, ο Βουλευτή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ν. Δράμας κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης ανέφερε τα εξής:

«Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τον Τομέα Υποδομών και Μεταφορών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και ευχαριστώ τον Πρόεδρο κ. Νίκο Ανδρουλάκη για την τιμή να με επιλέξει. Δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου και να ανταποκριθώ στις προσδοκίες που προκύπτουν από αυτή τη σημαντική θέση.

Οι υποδομές και οι μεταφορές στην πατρίδα μας αποτελούν έναν ζωτικής σημασίας τομέα, καθώς
συνδέονται άμεσα με την ασφάλεια μετακινήσεων των συμπολιτών μας, ενώ παράλληλα μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών μέσω της ταχύτερης μεταφοράς αγαθών.


Όπως έπραξα στον Τομέα του Αθλητισμού, αποτελεί πρόθεσή μου το επόμενο χρονικό διάστημα να πραγματοποιήσω σειρά επαφών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να καταγραφούν αναλυτικά τα προβλήματα, αλλά και οι προτεινόμενοι τρόποι επίλυσής τους. Μέσα από τη γνώση και την ενημέρωση μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της γόνιμης και ωφέλιμης παρουσίας με κατάθεση αξιόπιστων, ρεαλιστικών και εφαρμόσιμων προτάσεων, χωρίς στείρες αντιπολιτευτικές πρακτικές, οι οποίες δεν συνεισφέρουν στους πολίτες.

Όσον αφορά τον τόπο μας, τη Δράμα, αδιαμφισβήτητα υστερεί χαρακτηριστικά σε επίπεδο υποδομών, παραμένοντας αποκομμένη από τα βασικά οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα. Ευελπιστώ ότι η παρουσία μου στον συγκεκριμένο Τομέα Ευθύνης θα λειτουργήσει ως μοχλός άσκησης πίεσης, ώστε χωρίς χρονοτριβή να προχωρήσει η υλοποίηση των μεγάλων έργων που στερήθηκε η Δράμα για χρόνια και αποτελούν επιτακτική ανάγκη για να προοδεύσει ο τόπος».


Βιογραφικό 

Ο Αναστάσιος Νικολαΐδης γεννήθηκε το 1974 στο Έσλινγκεν της Γερμανίας και μεγάλωσε στη Νέα Αμισό της Δράμας. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Σερρών. Είναι παντρεμένος και είναι πατέρας τριών παιδιών.

Από το 2000 έως το 2007 εργάστηκε στον χώρο των κατασκευών ως μηχανικός στις σήραγγες της Εγνατίας Οδού και του Μετρό της Αθήνας. Από το 2007 έως το 2015 εργάστηκε σε εταιρείες εξόρυξης και επεξεργασίας μαρμάρου στη Δράμα. Από το 2015 διατηρεί Τεχνικό Γραφείο στη Δράμα, ασχολούμενος με ένα ευρύ φάσμα αδειοδοτήσεων διαφόρων βιομηχανικών επιχειρήσεων και εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου σε επιχειρήσεις μαρμάρου. Από το 2019 δραστηριοποιείται και στον χώρο της φιλοξενίας, καθώς είναι ιδιοκτήτης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων «ΑΥΑ» και «ΑΥΑ ΗΟΜΕ».

Έχει διατελέσει για 10 χρόνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας και Θράκης. Διετέλεσε Πρόεδρος του πολιτιστικού – αθλητικού συλλόγου «ΒΟΡΕΙΟΙ».

sakisgeorgiadis