Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Με απευθείας ανάθεση ο διαγωνισμός για το λογότυπο του Μετρό Θεσσαλονίκης

 Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του Έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης και της επικείμενης λειτουργίας του στις 30/11/2024, απαιτείται να..... έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία ενός απεικονιστικού σήματος/εμβλήματος (λογότυπο), το οποίο θα αποτελέσει το διακριτικό σήμα του Μετρό στην πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς και η δημιουργία σήμανσης των σταθμών του Βασικού Έργου και της Επέκτασης προς Καλαμαριά, στοιχεία τα οποία αποτελούν την οπτική ταυτότητα του έργου.

Για το σκοπό αυτό με την υπ’ αριθμ. 1762(α)/20.06.2024 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. εγκρίθηκε η διαδικασία σύναψης της σύμβασης «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΠΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»,με ανοικτή διαδικασία, συνολικής εκτιμώμενης αξίας τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000,00€), χωρίς ΦΠΑ.

Απορρίφθηκαν όλες οι προσφορές  

Ο ως άνω διαγωνισμός απέβη άγονος, επειδή απορρίφθηκαν οι προσφορές όλων των Διαγωνιζόμενων και κατά συνέπεια ματαιώθηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.

Απευθείας ανάθεση λόγω έλλειψης χρόνου

Μετά την ματαίωση της διαδικασίας του ανωτέρω διαγωνισμού και επειδή το χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι εξαιρετικά σύντομο (μόλις 2 μήνες) και δεν επαρκεί για την προκήρυξη νέου διαγωνισμού, η Διεύθυνση Έργων Μετρό Θεσσαλονίκης με σχετικό Υπηρεσιακό Σημείωμα πρότεινε την έγκριση της διαδικασίας για την απευθείας ανάθεση της σχετικής σύμβασης εκτιμώμενης αξίας 30.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. στην εταιρεία MARKETING AND MEDIA SERVICES ΜΟΝ. ΙΚΕ. και την αποστολή Πρόσκλησης για την υποβολή προσφοράς, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα της σχετικής εσωτερικής διαδικασίας διαχείρισης συμβάσεων προμηθειών/παροχής υπηρεσιών και του άρθρου 328 του νόμου 4412/2016. Το εν λόγω υπηρεσιακό σημείωμα και ΜΕ εγκρίθηκαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο Δ.Σ.της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.


Με την υπ’ αριθμ. THED-24010Ε/20.09.24 Πρόσκληση Υποβολής Προσφοράς ζητήθηκε προσφορά από την εταιρεία MARKETING AND MEDIA SERVICES ΜΟΝ. ΙΚΕ και στη συνέχεια η εν λόγω εταιρεία υπέβαλε εμπρόθεσμα στις 23/09/2024 οικονομική προσφορά, συνολικού ποσού τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000,00€), η οποία πληροί και όλους τους όρους και τις απαιτήσεις της Πρόσκλησης.

Στο αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνεται η δημιουργία ενός απεικονιστικού σήματος/εμβλήματος (λογότυπο), το οποίο θα αποτελέσει το διακριτικό σήμα του Μετρό στην πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς και η δημιουργία σήμανσης των σταθμών του Βασικού Έργου και της Επέκτασης προς Καλαμαριά, στοιχεία τα οποία αποτελούν την οπτική ταυτότητα του έργου.

Ποιά είναι η εταιρεία

Σύμφωνα με το ΓΕΜΗ, η εταιρεία έχει διαχειριστή τον κ. Γκουγκάκη Κωνσταντίνο, τον οποίο συναντούμε και ως διαχειριστή της εταιρείας SBS (SAMOS BUSSINESS DEVELOPMENT), η οποία διαχειρίζεται το site mikrometoxos.gr, (το οποίο ασχολείται συχνά-πυκνά με το Μετρό Θεσσαλονίκης) στο οποίο πρόσφατα ανέβηκε αυτό το δημοσίευμα, ενώ ο κ.Γκουγκάκης, διαθέτει ενδιαφέρον κανάλι του mikrometoxos.gr στο youtube για τα θέματα του Χρηματιστηρίου.



sakisgeorgiadis