Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Διαγωνισμός για νέα λεωφορεία: Αύριο η εξέταση των προσφυγών Mercedes - Solaris

 Η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) έχει ορίσει συνεξέταση των δυο φακέλων ενστάσεων, της MERCEDES BENZ και της SOLARIS, αύριο  9 Δεκεμβρίου 2021, με εισηγητές τον Χ. Χαραλαμπόπουλο (για την προσφυγή της Mercedes-Benz) και τη Χρυσάνθη Ζαράρη, πρόεδρο του 7ου κλιμακίου (για την προσφυγή της Solaris) για να ....εξετάσει τόσο τα ζητήματα αρμοδιότητας προκήρυξης (και παρατάσεων) του διαγωνισμού όσο και τις αναφορές σε τεχνικές επιλογές και προδιαγραφές ή ευρωπαϊκές οδηγίες.

Έχουμε την αίσθηση, ότι λόγω του κατεπείγοντος της προμήθειας νέων αντιρρυπαντικών λεωφορείων για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η Αρχή θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ανοχής στις επιλογές της πολιτείας και θα απορρίψει τις προσφυγές, δίνοντας την ευκαιρία να συνεχιστεί -τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο- ο διαγωνισμός.

Οπότε πρέπει να προσδοκούμε νέο γύρο ενστάσεων στο κρισιμότερο στάδιο, αυτό της ανακήρυξης αναδόχου, εφόσον φυσικά η αίσθησή μας επιβεβαιωθεί.

Πάντως, οι σχέσεις της πολιτείας, με μεγάλους ευρωπαίους κατασκευαστές (Mercedes, Man, Iveco), έχουν "τραυματιστεί", καθώς υπάρχει η καχυποψία ότι η πολιτεία ευνοεί συγκεκριμένο μοντέλο (Volvo 7900 S-charge).

sakisgeorgiadis