Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Νέο ΦΕΚ: Οι ιατρικές εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης - Τι ισχύει για οδηγούς ΟΑΣΑ - ΟΑΣΘ

 Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β' 5703/9-12-2021 επικαιροποίηση της νομοθεσίας για τις ιατρικές εξετάσεις, στις οποίες πρέπει να υποβάλλονται οι πολίτες, για να αποκτήσουν άδεια οδήγησης. Στην απόφαση εμπεριέχεται και ειδική ρύθμιση για τους οδηγούς του ΟΑΣΑ και του ΟΑΣΘ. Συγκεκριμένα,... συνίσταται (ακόμη) μια ειδική Επιτροπή ιατρών, η οποία θα αποφαίνεται εαν ο οδηγός των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, είναι ικανός για οδήγηση.  

Όπως αναφέρει το ΦΕΚ:

Η οριστική εκτίμηση της ικανότητας για ασφαλή οδήγηση των οδηγών των αστικών συγκοινωνιών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, που εμφανίζουν προβλήματα υγείας, τα οποία εμπίπτουν στο παρόν Παράρτημα, διενεργείται από ειδική επιτροπή ιατρών, που συστήνεται διά του παρόντος.


Προς τον σκοπό στελέχωσης της ειδικής επιτροπής συστήνεται στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών Μητρώο Ιατρών. Στο Μητρώο αυτό εντάσσονται ιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και ιδιώτες των ιατρικών ειδικοτήτων του παθολόγου, καρδιολόγου, νευρολόγου, οφθαλμιάτρου, ΩΡΛ, ψυχιάτρου, ορθοπεδικού, ενδοκρινολόγου, διαβητολόγου, κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ο πρόεδρος της ειδικής επιτροπής Ιατρών, καθώς και ο αναπληρωτής του ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για διετή θητεία.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΦΕΚ:


sakisgeorgiadis