Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Επίσκεψη του Υφ.Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου στον Υ.Σ. ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 
Επίσκεψη στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, την Τετάρτη 29/12/2021.

Τον Υπουργό υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του σταθμού Γιάννης Λάμπρου και στη συνέχεια...

ακολούθησε συνάντηση εργασίας, με προέδρους  ΚΤΕΛ της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κιλκις, Χαλκιδικής, Ημαθίας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης, Έβρου κ.λ.π.)

Οι πρόεδροι των ΚΤΕΛ, ζήτησαν την επιτάχυνση των πληρωμών επενδυτικών προγραμμάτων που υλοποιούν και δεσμεύθηκαν να συμβάλλουν στην αναδιάρθρωση της δημόσιας συγκοινωνίας, που σχεδιάζει η κυβέρνηση, με χρονικό ορίζοντα αποτύπωσης των δεδομένων της επόμενης δεκαετίας.

Ο Πρόεδρος του Σταθμού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Γιάννης Λάμπρου, έθεσε για μια ακόμη φορά το (δίκαιο) αίτημα των εταιρειών ΚΤΕΛ, που στεγάζονται στο σταθμό, για την επέκταση του τερματικού σταθμού του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, από τον Ν.Σ.Σ. στο σταθμό των ΚΤΕΛ, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι επιβάτες, που καταφθάνουν με λεωφορεία των ΚΤΕΛ στο σταθμό.

Ο Υπουργός, εξήρε την εβδομηκονταετή τεράστια κοινωνική προσφορά των ΚΤΕΛ και τόνισε ιδιαίτερα την αξιοπιστία τους. Ζήτησε δε, από τα ΚΤΕΛ, να εξυπηρετούν ακόμη καλύτερα κάθε γωνιά της Ελλάδας, ιδιαίτερα τις απομακρυσμένες περιοχές κάθε επαρχίας και διαβεβαίωσε πως η πολιτεία αντιλαμβάνεται τη μεγάλη οικονομική ζημία που υφίστανται τα ΚΤΕΛ, λόγω των περιορισμών πληρότητας.

Εξήγγειλε τέλος, ότι σύντομα ολοκληρώνεται η εγκατάσταση του ενιαίου συστήματος ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων ΚΤΕΛ, που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους παρόχους συγκοινωνίας.







sakisgeorgiadis