Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Μετάταξη από τον ΟΑΣΘ στο Δημόσιο: Εργαζόμενοι καταγγέλουν μισθολογική υποβάθμιση στη νέα υπηρεσία

 Εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, που μετατάχθηκαν, με βάση το Ενιαίο σύστημα Κινητικότητας στη Δημ. Διοίκηση και την Τοπ. Αυτοδιοίκηση, από τον ΟΑΣΘ, παραπονούνται ότι δεν τους αναγνωρίζεται στο νέο φορέα, η προϋπηρεσία που είχαν στον ΟΑΣΘ, με αποτέλεσμα να.. λαμβάνουν πλέον μικρότερο μισθό.

Το θέμα φέρνουν στη Βουλή, με ερώτηση, οι βουλευτές του ΚΚΕ Δελής Γιάννης Στολτίδης Λεωνίδας. 

Ολόκληρη η ερώτηση:

Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων 

Θέμα: Προβλήματα των μεταταγμένων εργαζόμενων από τον ΟΑΣΘ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 

Σύμφωνα με το νόμο 4440/2016 (ΦΕΚ Α’ 224), «Ενιαίο σύστημα Κινητικότητας στη Δημ. Διοίκηση και την Τοπ. Αυτοδιοίκηση», άρθρο 13: 

«Το άρθρο 71 του Υπαλληλικού Κώδικα αντικαθίσταται ως εξής: Αρθρο 71 Μετάταξη σε άλλη υπηρεσία 1. Η μετάταξη σε άλλη δημόσια υπηρεσία, ήτοι η μετακίνηση του υπαλλήλου από την υπηρεσία στην οποία ανήκει η οργανική θέση του σε κενή οργανική θέση άλλης υπηρεσίας, σε κλάδο της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας, για την οποία έχει τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, διενεργείται για την κάλυψη πάγιων αναγκών σύμφωνα, με τις προβλεπόμενες διαδικασίες στο ΕΣΚ. 

2. Ο υπάλληλος μετατάσσεται με το βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που κατέχει. Σε περίπτωση μετάταξης σε κλάδο ανώτερης κατηγορίας, ο χρόνος υπηρεσίας που έχει διανυθεί στο βαθμό με τον οποίο μετατάσσεται ο υπάλληλος, θεωρείται ότι έχει διανυθεί στο βαθμό της θέσης στην οποία μετατάσσεται, εφόσον έχει διανυθεί με τον τίτλο σπουδών που απαιτείται για τον κλάδο αυτόν.» 

Ωστόσο οι μετατασσόμενοι εργαζόμενοι από τον ΟΑΣΘ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αντιμετωπίζουν στο φορέα υποδοχής την μη αποδοχή του προϋπάρχοντος μισθολογικού κλιμάκιου και ουσιαστικά τη μισθολογική τους υποβάθμιση. 

Με βάση τα παραπάνω Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για την άμεση αποκατάσταση της κατάφωρης αυτής αδικίας των προαναφερόμενων εργαζομένων και την απολαβή των δικαιωμάτων τους. 

Οι Βουλευτές Δελής Γιάννης Στολτίδης Λεωνίδας

............................

και η πρώτη απάντηση από το Υπουργείο Εργασίας : "αρμόδιο είναι το υπουργείο εσωτερικών"





sakisgeorgiadis