Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

ONLINE ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ !

 ELECAR / NEQ / PAPADAKIS / ΟΑΣΘ συνεργάστηκαν στο πρωτοποριακό πρόγραμμα VeeVue

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ELECAR :

Στις 31/9/2024 και 1/10/2024 η εταιρία μας ELECAR σε συνεργασία με την NEQ και τον Όμιλο Παπαδάκη προχώρησε στην τοποθέτηση συστημάτων συνεχούς παρακολούθησης του συστήματος κλιματισμού σε 3 αρθρωτά λεωφορεία του ΟΑΣΘ ώστε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα δοκιμών του VeeVue.

Στην χώρα μας ο μηχανικός κλιματισμός χώρων αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική λειτουργία. Ειδικά στα λεωφορεία όπου οι θερμοκρασίες είναι συνεχώς μεταβαλλόμενες λόγο ανοίγματος θυρών και παραθύρων ή μετακίνησης από σκιερό μέρος στον ήλιο. Τα συστήματα κλιματισμού λειτουργούν για αρκετή ώρα της ημέρας σε οριακές συνθήκες. Για τον λόγο αυτό η δυνατότητα συνεχούς παρατήρησης της λειτουργίας τους από απόσταση μας δίνει την δυνατότητα να προλάβουμε ζημιές και να κερδίσουμε χρόνο κατά την επισκευή αφού έχουμε την δυνατότητα εκ των προτέρων να γνωρίζουμε σε ποιο σημείο του κυκλώματος υπάρχει το πρόβλημα που προκαλεί την δυσλειτουργία. Ειδικά στα αστικά λεωφορεία, η μείωση του χρόνου παραμονής του οχήματος στο συνεργείο μας δίνει την δυνατότητα να βρίσκετε περισσότερη ώρα σε υπηρεσία εξυπηρετώντας το επιβατικό κοινό.

Την δυνατότητα της συνεχούς και εξ αποστάσεως παρακολούθησης μας παρέχει το VeeVue. Αποτελείτε από μία ηλεκτρονική πλακέτα ειδικά προγραμματισμένη να στέλνει ανα 18 δευτερόλεπτα σε ένα ψηφιακό κέντρο τα δεδομένα που συλλέγει από τους ειδικούς αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι σε σημεία της κλιματιστικής μονάδας του λεωφορείου (ή και τρένου). Το ψηφιακό κέντρο (και σύντομα με την βοήθεια Τεχνητής Νοημοσύνης AI) αξιολογεί τα δεδομένα κι εφόσον παρατηρηθούν αποκλείσεις ενημερώνετε ο διαχειριστής του στόλου για περεταίρω έλεγχο του λεωφορείου. Έτσι, μπορούμε νωρίτερα να διαγνώσουμε εάν υπάρχει διαρροή ψυκτικού μέσου και να την προλάβουμε χωρίς να χαθεί ολόκληρη η ποσότητα ή κάποια άλλη δυσλειτουργία που μπορεί να προκαλέσει την μείωση της απόδοσης του συστήματος.

Εκτός από την Θεσσαλονίκη, το VeeVue δοκιμάζεται ήδη

  • Στην Κοπενχάγη (Δανία) σε ηλεκτρικά λεωφορεία και τρένα
  • Στο Όσλο (Νορβηγία) σε ηλεκτρικά λεωφορεία
  • Στο Trelleborg (Σουηδία) σε ηλεκτρικά λεωφορεία
  • Στο Bodø (Νορβηγία) σε ηλεκτρικά λεωφορεία
  • Στο Bergen (Νορβηγία) σε ηλεκτρικά λεωφορεία
  • Στην Βενετία (Ιταλία) σε ηλεκτρικά αλλα και diesel
  • Στο Dubai (HAE) σε diesel λεωφορεία


Ευχαριστούμε τον Όμιλο Παπαδάκη για την παραχώρηση των οχημάτων καθώς και το προσωπικό στον ΟΑΣΘ για την άψογη συνεργασία.

ELECAR S.A.

sakisgeorgiadis