Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Οδηγός ΟΑΣΑ μάλωσε με δημοσιογράφο και το Υπουργείο έσπευσε να διατάξει ΕΔΕ

Για τη λεκτική επίθεση που φέρεται να δέχτηκε η Μπάγια Αντωνοπούλου από οδηγό λεωφορείου τοποθετήθηκε το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Ειδικότερα,....

διέταξε έρευνα από τον ΟΣΥ για το περιστατικό που κατήγγειλε η δημοσιογράφος, ξεκαθαρίζοντας ότι «είναι σαφές ότι τέτοιου είδους περιστατικά καταδικάζονται απερίφραστα και δεν γίνονται ανεκτά».

«Σε συνέχεια του περιστατικού εξύβρισης επιβατών από οδηγό, που έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας 14/10/2024, σε αστικό λεωφορείο της Ο.ΣΥ, ζητήθηκε από τη Διοίκηση του Οργανισμού να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού και τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου οδηγού, που ήδη δρομολογήθηκε από την Ο.ΣΥ.

Είναι σαφές ότι τέτοιου είδους περιστατικά καταδικάζονται απερίφραστα και δεν γίνονται ανεκτά».

Η καταγγελία της Μπάγιας Αντωνοπούλου για το περιστατικό -«Μου επιτέθηκε με αισχρές εκφράσεις και απειλές»

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε η δημοσιογράφος σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το περιστατικό έλαβε χώρα σε κεντρικό δρόμο του Περιστερίου, με την ίδια να δημοσιοποιεί βίντεο από τα τελευταία λεπτά της έντασης.

«Συνέβη μόλις στην Εθνάρχου Μακαρίου στο Περιστέρι. Ο συγκεκριμένος οδηγός λεωφορείου μου επιτέθηκε με αισχρές εκφράσεις και απειλές. Δεν πρόλαβα δυστυχώς να τραβήξω βίντεο για να ακούσετε τι έλεγε το στόμα ενός ανθρώπου που μεταφέρει καθημερινά κόσμο. Αυτός είναι ο νταής, φρόντισε πριν φύγει να με ενημερώσει ότι αν τολμήσω να ανεβάσω το βίντεο θα έρθει να με βρει. Τα συμπεράσματα δικά σας…», έγραψε στην ανάρτησή της.

Η Μπάγια Αντωνοπούλου μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Το Πρωινό» και έδωσε τη δική της εκδοχή:

«Αρχικά, σύμφωνα με τον ΚΟΚ δεν έχω κάνει κάποιο λάθος σαν οδηγός. Κινούμουν αριστερά και στη δεξιά λωρίδα βρισκόταν ο οδηγός. Είχε παρκαρισμένα αυτοκίνητα στη λεωφορειολωρίδα και ο οδηγός αποφάσισε να προσπεράσει. Στην αρχή δεν τον είδα και θεώρησα πως δεν μπορούσα να τον αφήσω να περάσει, γιατί θα είχα χτυπήσει. Και ανοίγει το παράθυρο με τραμπουκισμό. Και ξέρω πάρα πολύ καλά ότι, “ανεβάζοντας” το βίντεο με το πρόσωπό του, μπορεί να μου κάνει μήνυση, αλλά δεν φοβάμαι γιατί έχω μηνύματα ότι τα έχει κάνει και σε άλλους ανθρώπους ο συγκεκριμένος», ανέφερε αρχικά η Μπάγια Αντωνοπούλου.

«Άρχισε ένα βρισίδι με απειλές, “πώς το πήρες το δίπλωμα” και τις γνωστές εκφράσεις που χρησιμοποιούνται κυρίως στις γυναίκες. Τράβηξα το βίντεο και το ανέβασα για τον εξής λόγο: Όχι για να παίξει, αλλά γιατί ένας τέτοιος άνθρωπος, επαγγελματίας οδηγός, ο οποίος κάθε μέρα μεταφέρει ηλικιωμένους, παιδιά, ανθρώπους που δεν έχουν τη δύναμη των social, θα το έχει κάνει και αλλού. Και όντως το έχει κάνει και αλλού», συνέχισε την περιγραφή της.

«Έχω πάρει πάρα πολλά μηνύματα και έχω μηνύματα από τρεις κοπέλες με τις οποίες θα έρθω σε επικοινωνία σήμερα, που έχει συμπεριφερθεί με τον ίδιο απαράδεκτο τρόπο. Είναι συγκεκριμένη η διαδρομή που κάνει ο οδηγός. Φεύγοντας μου είπε ότι έτσι και ανεβάσω το βίντεο θα έρθω να σε βρω και θα σε… τακτοποιήσω. Οι χαρακτηρισμοί ήταν βρισιές και απειλές. Δεν το έχω καταγγείλει στην υπηρεσία του. Ο στόχος μου δεν είναι να τιμωρήσω εγώ, η ίδια, τον οδηγό. Εμένα ο στόχος μου είναι να μάθουν και άλλες κοπέλες, και άλλοι άνθρωποι, να μιλούν και να αντιδρούν», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, η δημοσιογράφος.


@ellada24gr Μπάγια Αντωνοπούλου για περιστατικό με οδηγό λεωφορείου: Με απειλούσε και μου έλεγε “αμα ανεβάσεις το βίντεο θα σε βρω και θα σε….” #μπαγια #αντωνοπουλου #bayaantonopoulou #news #greece #greeknews #ellada #ellada24 #lifestyle #lifestylenews #tv #proino #ant1 #liagkas #greektiktok #tiktokgreek #ellinikotiktok #tiktokgr #tiktokgreece #greecetiktok #foryou #foryoupage #fyp #φοργιου ♬ πρωτότυπος ήχος - Ellada24

sakisgeorgiadis