Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Έλλειψη οδηγών: Ραντεβού με τον Πρέσβη του Μπαγκλαντές ζήτησε η Ομοσπονδία Τουριστικών

 Με απόφαση της 4/6/2024 του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουρισμού και Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και σε....

συνέχεια του υπομνήματος που κατέθεσε η Ενωση Πρακτόρων Τουρισμού Μ-Θ (δείτε το εδώ), εξουσιοδοτήθηκε το Προεδρείο της Ομοσπονδίας, να προκαλέσει συνάντηση με τον πρέσβη του Μπαγκλαντές στην Ελλάδα Ashud Ahmed και στη συνέχεια με τον πρέσβη της Ινδίας.


Διακρατική συμφωνία

H Ομοσπονδία θα ζητήσει από τον κ.Πρέσβη, την προετοιμασία της διακρατικής συμφωνίας για την απασχόληση 2.000 - 3.000 οδηγών από το Μπακλαντές στην Ελλάδα, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών σε οδηγούς την τρέχουσα, αλλά και μελλοντικές περιόδους.

Η Ομοσπονδία θα καταθέσει τις προτάσεις της για την αναγνώριση των αδειών οδήγησης και των Π.Ε.Ι. / Ταχογράφων των οδηγών από την Ασιατική χώρα, τους όρους μεταφοράς, το πακέτο αμοιβών, τα αναγκαία ουσιαστικά προσόντα (γνώση Αγγλικής κ.λπ.) και τις ευθύνες των Ελλήνων εργοδοτών.

Ο Πρέσβης του Μπαγκλαντές, Ashud Ahmed


Χιλιάδες οδηγοί από τις δύο χώρες, εργάζονται ήδη με επιτυχία στην Ε.Ε.

Παρόμοιες διμερείς συμφωνίες της πυκνοκατοικημένης Ασιατικής χώρας, υφίστανται ήδη εδώ και πολλά χρόνια, σε αρκετές χώρες της Ε.Ε., με οδηγούς από το Μπαγκλαντές, να εργάζονται κατά χιλιάδες σε τουριστικά λεωφορεία της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Αγγλίας, κ.α. , αλλά και στις τακτικές αστικές συγκοινωνίες.


Καλή φήμη

Οι οδηγοί από το Μπαγκλαντές και την Ινδία, έχουν καλή φήμη στην Ευρώπη, καθώς άπαντες μιλούν άπταιστα Αγγλικά, ενώ μεγάλα τουριστικά γραφεία στην Ε.Ε. εκτιμούν ότι "είναι συμπαθείς στους πελάτες, καθώς είναι πάντα χαμογελαστοί και εξυπηρετικοί".


Μια υπερ-πυκνοκατοικημένη χώρα

Το Μπανγκλαντές είναι ασιατική χώρα με έκταση λίγο μεγαλύτερη από αυτή της Ελλάδας (147.570 τ.χλμ.) και πληθυσμό 180 εκατομμύρια κατοίκους, 18 φορές πιο πυκνοκατοικημένη από την Ελλάδα, με αποτέλεσμα, εκατομμύρια Μπαγκλαντεσιανοί να μεταναστεύουν για δουλειά στην Ευρώπη.

sakisgeorgiadis