Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Έλλειψη οδηγών λεωφορείων: 4 μέτρα που προτείνουν οι Πράκτορες Τουρισμού

 "Έλλειψη οδηγών, ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο επιδεινώνεται καθημερινά και χρήζει άμεσης.... αντιμετώπισης, επειδή σύντομα θα αυξηθούν τα υπάρχοντα προβλήματα, με αδυναμία πλέον εξυπηρέτησης στις μεταφορές και στον τουρισμό", αναφέρει ο Σύνδεσμος Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας - Θράκης, προς αρμόδιους πολιτειακούς παράγοντες και καταθέτει 4 προτάσεις:





1. Οδήγηση μέχρι τα 69
Να μην εφαρμοστεί η νομοθετική ρύθμιση που "κατέβασε" το όριο ηλικίας από τα 69 στα 67 έτη. Ο Σύνδεσμος θεωρεί ότι "μείωση ορίου ηλικίας γίνεται μόνο κι εφόσον υπάρχει ανεργία".

2. Επαγγελματικό Δίπλωμα από τα 18
Να αποκτούν δίπλωμα οι νέοι στα 18 τους χρόνια, με δικαίωμα οδήγησης σε αποστάσεις μέχρι 70 χλμ, μέχρι την απόκτηση κατάλληλης εμπειρίας, όπως συνέβαινε άλλωστε στο παρελθόν.

3. Εισαγωγή οδηγών
Διακρατική συμφωνία για "εισαγωγή" οδηγών από χώρες όπως , Αλβανία, Τουρκία, Ινδία, Πακιστάν, Μαρόκο, κάτι που "εφαρμόζεται κατά κόρον σε άλλες χώρες της Ευρώπης".

4. Να γίνει πιο φθηνή η απόκτηση διπλώματος
Διάφορα μέτρα ενθάρρυνσης των νέων, για να επιλέξουν το επάγγελμα του οδηγού λεωφορείου, όπως επιδότηση των παραβόλων για την απόκτηση άδειας οδήγησης, συντόμευση του διαστήματος που απαιτείται για την έκδοση άδειας οδήγησης κ.α.




sakisgeorgiadis