Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Γιώργος Σκόδρας: "Δεν έχω καμία σχέση με τον ΟΑΣΘ πλέον κ.Λυκεσά"

H διαμάχη του πρώην Προέδρου του ΟΑΣΘ Γιώργου Σκόδρα, με τον δημοσιογράφο της Εφ.Συν. Απόστολο Λυκεσά, ξεκίνησε... ένα χρόνο πριν, στις 25-11-2021, όταν ο κ.Σκόδρας απάντησε κάπως ειρωνικά σε ερώτηση του δημοσιογράφου , στα πλαίσια συνέντευξης τύπου.



Ξαναθυμηθείτε τον διάλογο, που κατέγραψαν τότε τα ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΕΑ:


Ένα χρόνο μετά, ο δημοσιογράφος -που καλύπτει το ρεπορτάζ του ΟΑΣΘ επί πολλά έτη- αναφέρθηκε στον κ.Σκόδρα, σε άρθρο του, για το επίμαχο θέμα της "ψηφιοποίησης" του ΟΑΣΘ, ένα θέμα που παίρνει διαστάσεις σήριαλ (κάτι σαν το Μετρό μας δηλαδή), καθώς υπάρχει έντονο παρασκήνιο και αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις (για να μην πούμε "συμφέροντα"), για το αν ο ΟΑΣΘ θα μείνει με την τηλεματική της LINK ή θα βάλει της ΤΕΡΝΑ-AMCO, που κέρδισε τον διαγωνισμό (αυτό είναι το διακύβευμα, αλλά είναι λιγάκι ταμπού και οι "ξύπνιοι" αποφεύγουν να το αναφέρουν διακριτά, για να μη "χαλαστούν" είτε με τη Link, είτε με την ΤΕΡΝΑ. Η (πικρή) αλήθεια είναι ότι η Link έχει πολλούς "οπαδούς" στη Θεσσαλονίκη, ενώ η ΤΕΡΝΑ έχει τους δικούς της "φίλους" στην Αθήνα. Προσωπική μας άποψη είναι ότι η μέθοδος "κρύβω το πρόβλημα κάτω από το χαλί", δεν έλυσε ποτέ, κανένα πρόβλημα. Καιρός να ξεκαθαρίσουν τι θα γίνει τελικά με το θέμα της τηλεματικής, χωρίς φόβο και πάθος, με γνώμονα το συμφέρον των επιβατών. Δυστυχώς δεν γίνεται ...και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος. Ή θα μείνει η τηλεματική της LINK (μια χαρά δουλεύει!) ή θα ξηλωθεί και θα μπει της AMCO (όπως επιβάλει η σύμβαση). Κάποιος (δυστυχώς) πρέπει να σπάσει αβγά και να πάρει θέση, για να τελειώνει το σήριαλ).

Ο κ.Λυκεσάς, έγραψε, μεταξύ άλλων για το θέμα "Θρυλείται ότι το θέμα ήταν αιτία της καρατόμησης του κ. Σκόδρα, ο οποίος έχει ήδη επηρεάσει αρνητικά 4 μέλη του συμβουλίου" και ο κ.Σκόδρας, σήκωσε το γάντι, απαντώντας πως :


"Όπως ρητά δήλωσα στην ανακοίνωση μου της 04.08.2022, την οποία και γνωρίζετε, ο κύκλος μου στον ΟΑΣΘ ολοκληρώθηκε με επιτυχία και το κεφάλαιο αυτό έκλεισε για μένα. Έκτοτε, ουδεμία σχέση ή ανάμιξη είχα ή έχω σε οποιοδήποτε θέμα του ΟΑΣΘ, και αυτό είναι γνωστό σε όλους.

Πολύ περισσότερο ουδέποτε (ούτε και κατά τη θητεία μου) επηρέασα, αλλά ούτε και προσπάθησα να επηρεάσω κανένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Πολύ περισσότερο όταν όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ είναι αξιόλογοι επιστήμονες και ολοκληρωμένες προσωπικότητες, με άποψη και γνώμη."

sakisgeorgiadis