Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

ΟΑΣΘ: Έγκριση δαπάνης 600.000 ευρώ για τα κλιματιστικά των 49 Solaris της Λειψίας

Με απόφαση (α.π.181) του προέδρου του ΟΑΣΘ, που υπεγράφη και δημοσιεύθηκε στις 5-8-2021, δεσμεύθηκε το ποσό των 485.100,00 € πλέον ΦΠΑ, δηλαδή συνολικά 601.524,00 €,  (12.265 ευρώ ανά λεωφορείο) σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του ΟΑΣΘ  του..... οικονομικού έτους 2021, που αφορά δαπάνη για ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ 49 ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ Solaris Urbino 12 III.

Πρόκειται για τα 49 λεωφορεία από τη Λειψία, που απέκτησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από τη δημοτική επιχείρηση συγκοινωνιών της Λειψίας (Leipziger Verkehrsbetriebe - LNV) και παρεχώρησε δωρεάν στον ΟΑΣΘ, με χρησιδάνειο, στο οποίο περιλαμβάνεται ρήτρα τοποθέτησης κλιματιστικών.

Τα συγκεκριμένα λεωφορεία απασχόλησαν έντονα τα ΜΜΕ και την αντιπολίτευση, όταν με την έναρξη του καύσωνα αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία, καθώς δεν διαθέτουν κλιματισμό επιβατών, παρά μόνο οδηγού.

Mε τη δέσμευση της πίστωσης, υλοποιείται η εξαγγελία του Προέδρου του ΟΑΣΘ, ότι θα αποκτήσουν κλιματισμό και τα Solaris.

«Όλοι γνωρίζαμε εξαρχής ότι τα λεωφορεία της Λειψίας δεν διαθέτουν κλιματιστικές μονάδες. Αυτό ήταν ξεκάθαρο και σαφές. Για να βάλουμε, όμως, το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση, συζητάμε για κάποιες ημέρες τον χρόνο που η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή. Με την τοποθέτηση των καινούργιων κλιματιστικών μονάδων σε όλα τα λεωφορεία του δήμου Θεσσαλονίκης λύνεται και αυτό το πρόβλημα» δήλωσε πρόσφατα ο κ. Σκόδρας.

Ερωτηθείς για το εάν τα λεωφορεία της Λειψίας μπορούν να «σηκώσουν» την τοποθέτηση των κλιματιστικών μονάδων απάντησε με «πολλή μεγάλη άνεση. Και αυτός είναι ένας αστικός μύθος, που δεν καταλαβαίνω γιατί κυκλοφορεί ότι τα λεωφορεία αυτά είναι χαμηλής ισχύος».

Και για την ιστορία

Η άποψη του blog, είναι ότι, η τοποθέτηση κλιματιστικών στα συγκεκριμένα Solaris, είναι ένα πολύ δύσκολο τεχνικά εγχείρημα -κυρίως λόγω χώρου, που θα παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για την τεχνική και μόνο πλευρά του.


δείτε και:

Κ. Ζέρβας για ΟΑΣΘ : "Δεν φταίω εγώ που δεν έχουν κλιματιστικό τα SOLARIS της Λειψίας"








sakisgeorgiadis