Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Έντονες διαμαρτυρίες από τα ΚΤΕΛ για τα rapid test των ανεμβολίαστων

Οι εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια (δείτε τις εδώ), δυσαρέστησαν τα ΚΤΕΛ, που διαισθάνονται ότι θα μπλέξουν σε έναν κυκεώνα διαπληκτισμών και καβγάδων με τους επιβάτες-πελάτες τους, αφού από τη μιά, είναι αναγκασμένοι να.... εφαρμόζουν το νόμο, αλλιώς κινδυνεύουν με βαρύτατα πρόστιμα  ή ακόμη και καταστροφικό λουκέτο σε περίπτωση επαναληπτικής επιβολής προστίμων 

κι από την άλλη, έρχονται σε άμεση επαφή με το επιβατικό τους κοινό, το οποίο πιθανώς να μην έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αλλά να επείγεται να ταξιδέψει, οπότε θα διαμαρτύρεται και θα δυσανασχετεί ...σε λάθος ανθρώπους, δηλαδή σε όποιον βλέπει μπροστά του κι όχι σε αυτόν που νομοθέτησε το σκληρό μέτρο


Διαβάστε και: Rapid test και σε ΚΤΕΛ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι ανεμβολίαστοι - Οι εξαγγελίες και το λάθος του Υπουργείου Υγείας

Ήδη τα ΚΤΕΛ δέχονται (απολύτως αδικαιολόγητα, αφού δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς) διαμαρτυρίες επιβατών, οι οποίες θα έπρεπε να απευθύνονται σε αυτούς που νομοθετούν (τους βουλευτές) κι όχι τους μεταφορείς, που δεν έχουν κανένα περιθώριο να μην εφαρμόσουν το νόμο.

Οι υπάλληλοι των ΚΤΕΛ δεν έχουν καμία διάθεση να γίνουν ..αστυνομικοί, να σκανάρουν πιστοποιητικά εμβολιασμού και να ζητούν ταυτότητες από τους επιβάτες, αλλά αν το επιβάλει ο νόμος, δεν έχουν περιθώρια άρνησης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Πρόεδρος του σταθμού "ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στον οποίο στεγάζουν εκδοτήρια δεκάδες ΚΤΕΛ Α.Ε. της χώρας, Γιάννης Λάμπρου, εξέφρασε τον προβληματισμό του κλάδου:

sakisgeorgiadis