Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Γιάννης Λάμπρου (ΚΤΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ): "Με ποιό δικαίωμα θα ελέγχουμε τους πολίτες στα ΚΤΕΛ;"

 «Μπλόκο» στις μετακινήσεις των ανεμβολίαστων προσπαθεί να βάλει η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε και τα οποία θα ισχύσουν από τις 13 Σεπτεμβρίου. Μεταξύ άλλων περιορισμών, προβλέπεται για κάθε ταξιδιώτη που θα κάνει χρήση ΚΤΕΛ, αεροπλάνου, πλοίου και τρένου, να κάνει rapid test κόστους 10 ευρώ.

Μιλώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα  «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ», ο αντιπρόεδρος της διοίκησης των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Ν. Κοζάνης Γιώργος Λάμπρου και Πρόεδρος του Υπεραστικού Σταθμού "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"  στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε πως..... από τα όσα έχουν ενημερωθεί μέχρι σήμερα- χωρίς να υπάρχει κάποια σχετική οδηγία επίσημα- είναι αδύνατον να εφαρμοστούν στην πράξη.

«Είναι όχι αδύνατον, εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστούν αυτά στην πράξη. Δεν έχουμε ακόμη οδηγίες, αλλά διαβάζουμε για υποχρεωτικά τεστ των επιβατών που είναι ανεμβολίαστοι. Εμείς με ποιο δικαίωμα να ελέγχουμε τους πολίτες; Αυτό μπορούν να το κάνουν τα όργανα της τάξης, ή security όπως υπάρχει σε αεροδρόμια π.χ. Θα είναι τρομερά δύσκολο να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο και επίσης, με ποιο δικαίωμα θα αφήνουμε τον κόσμο έξω», αναρωτιέται. Λέει, μάλιστα, πως για να ταξιδέψει κάποιος σήμερα στην Πτολεμαΐδα πληρώνει 2.80 ευρώ. Άρα με το κόστος του rapid θα πάει στα 12.80 ευρώ.

Σημειώνει πως σήμερα τα ΚΤΕΛ λειτουργούν με τα προβλεπόμενα μέτρα και δηλώνει πως οι μετακινήσεις στην παρούσα φάση εμφανίζουν αυξητική τάξη, ενώ ενόψει της ανακοίνωσης των βάσεων προβλέπεται να υπάρξει αυξητική τάση, λόγω μετακινήσεων των φοιτητών. Λέει, μάλιστα, πως όπου χρειαστεί η διοίκηση των ΚΤΕΛ θα αναπροσαρμόσει τα δρομολόγιά της σχετικά.


Σχετικά:

sakisgeorgiadis