Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

1.100 περισσότερα δρομολόγια την ημέρα από την σύμπραξη ΟΑΣΑ – ΚΤΕΛ

Μεγάλο τμήμα της ομιλίας του στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αφιέρωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

«Όσο κι αν η κατάσταση μέρα με τη βελτιώνεται, οι πολίτες έχουν ασφαλώς κάθε δικαίωμα να ./...διαμαρτύρονται για προβλήματα που ακόμα υπάρχουν. Εμείς αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες», τόνισε ο κ. Καραμανλής, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «τα βήματα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει, δεν είναι λίγα, αλλά δεν είναι και αρκετά για τους πολίτες. Γι’ αυτό και μέσα στο 2021 συνεχίζουμε με την ίδια προσήλωση την υλοποίηση του σχεδιασμού μας».

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι στους δρόμους της Αθήνας κυκλοφορούν σήμερα 200 επιπλέον λεωφορεία των ΚΤΕΛ, σε συνολικά 60 γραμμές, με αποτέλεσμα 1.100 περισσότερα δρομολόγια την ημέρα.

Επίσης, όπως ανέφερε, προχωρά ο διαγωνισμός για την προμήθεια 300 λεωφορείων με leasing, που είναι ήδη στη φάση της αξιολόγησης.

Για την ΣΤΑΣΥ, ο υπουργός Μεταφορών τόνισε ότι «στα μέσα σταθερής τροχιάς, οι χρονοαποστάσεις έχουν μειωθεί. Το ένα τρίτο των συρμών ήταν εκτός λειτουργίας, όταν αναλάβαμε.

Παραδώσαμε 3 νέους σταθμούς του Μετρό και προχωράμε εντατικά την κατασκευή και των επόμενων τριών της επέκτασης προς Πειραιά. Ο στόλος του Τραμ εκσυγχρονίζεται με 25 νέα οχήματα, ενώ ξεκίνησαν τα δρομολόγια στο Σύνταγμα».

sakisgeorgiadis