Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Η άποψη του "ΗΡΑΚΛΗ" για τις αντιδικίες με τον ΟΑΣΘ

Γ. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ: Ο «ΗΡΑΚΛΗΣ» δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια, θα αγωνιστεί μέχρι να δικαιωθεί.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/2/2010:


«Ο ΟΑΣΘ κάνοντας κατάχρηση της προστασίας που του παρέχει ο νόμος της εκκαθάρισης, υποβάλλει τα 1.300 μέλη του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» σε αδικαιολόγητη ταλαιπωρία. 

Εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τα ακίνητα του Συνεταιρισμού ως αμαξοστάσια και γραφεία χωρίς να του πληρώνει ενοίκια και αφήνει να εκκρεμούν σε αναρμόδια δικαστήρια, αβάσιμες αξιώσεις πολλών δεκάδων εκατομμυρίων» τόνισε ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» Γιώργος Σταματίου, σχολιάζοντας το αίτημα της αναβολής που κατέθεσε ο ΟΑΣΘ στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών.

Σήμερα 11/2/2020 επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η εκδίκαση των τριών δικαστικών αξιώσεων που είχε εγείρει ο ΟΑΣΘ ,υπό τη Διοίκηση του κ. Στέλιου Παππά, σε βάρος του Συνεταιρισμού Αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ».

Ο ΟΑΣΘ ισχυρίστηκε ότι ο Συνεταιρισμός πρέπει να τον αποζημιώσει με 10 εκ Ευρώ για «τα υπερβολικά ενοίκια των αμαξοστασίων» και με 76 εκ Ευρώ «για την παράνομη κρατική ενίσχυση» που λάμβανε ο ΟΑΣΘ από το Κράτος.

Πριν τη διαδικασία, το δικαστήριο επεσήμανε στους νομικούς παραστάτες του ΟΑΣΘ πως το Τριμελές Εφετείο Αθηνών, όπου επρόκειτο να εξετασθούν οι υποθέσεις, δεν έχει αρμοδιότητα για να τις εκδικάσει και ο ΟΑΣΘ ζήτησε την αναβολή τους.

Ο κ. Σταματίου επεσήμανε πως «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ » δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα αντιδράσει με κάθε μέσο, προς όλες τις κατευθύνσεις. Θα αγωνιστεί μέχρι να δικαιωθεί. Οι κόποι των αυτοκινητιστών, που από το 1953, δημιούργησαν την πρωτοπόρο αναπτυξιακή οργάνωση του «ΗΡΑΚΛΗ» με πνεύμα συνεταιριστικής αλληλεγγύης, θα δικαιωθούν».

Ο πρόεδρος του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Αυτοκινητιστών , υπογράμμισε πως μέχρι και σήμερα ο ΟΑΣΘ κρατάει εγκλωβισμένα παραγωγικά ακίνητα τα οποία θα μπορούσαν να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν πολλές νέες θέσεις εργασίας, τονίζοντας πως «αυτή η τακτική σε βάρος των αυτοκινητιστών που «εγκαινιάστηκε» από την προηγούμενη διοίκηση και, δυστυχώς, συνεχίζεται και από την τωρινή διοίκηση του Οργανισμού, πρέπει να σταματήσει».

sakisgeorgiadis