Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Παραγγελία 600 διώροφων λεωφορείων από την Εθνική Αρχή Μεταφορών της Ιρλανδίας

Η Alexander Dennis Limited (ADL) υπέγραψε συμφωνία-πλαίσιο με την Εθνική Αρχή Μεταφορών της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας (NTA) για ....
την παράδοση έως και 600 υβριδικών λεωφορείων διπλού καταστρώματος ("διώροφα") Enviro400ER, ικανών να λειτουργούν σε μηδενικές εκπομπές για τουλάχιστον 2,5 χιλιόμετρα. Η συμφωνία περιλαμβάνει μια αρχική βέβαιη προμήθεια για 100 λεωφορεία.

Η συμφωνία-πλαίσιο ενιαίου προμηθευτή καλύπτει την αγορά υβριδικών λεωφορείων διπλού καταστρώματος και είναι πενταετούς διάρκειας. 

Τα πρώτα 100 λεωφορεία έχουν παραγγελθεί ήδη και πρόκειται να παραδοθούν το φθινόπωρο του 2020 και η NTA έχει δικαίωμα προαίρεσης για άλλα 500 οχήματα, ώστε να καλύψει τις απαιτήσεις για προμήθεια λεωφορείων τα επόμενα χρόνια. 

Το Enviro400ER είναι ένα υβριδικό diesel-electric διπλού καταστρώματος, ικανό για τουλάχιστον 2,5 χιλιόμετρα συνεχούς ηλεκτρικής τροφοδοσίας χωρίς εκπομπές καυσαερίων. Χρησιμοποιεί το υβριδικό σύστημα BAE Systems Series-ER με σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας ιόντων λιθίου επόμενης γενιάς (next generation) 32kWh, το οποίο μπορεί να φορτιστεί εξωτερικά μέσω σύνδεσης plug-in, που πληροί τις απαιτήσεις της οδηγίας της ΕΕ για τα καθαρά οχήματα. 


Εκτός από το φάσμα εκπομπών συνεχούς μηδενικού ρεύματος, το Enviro400ER απενεργοποιεί τον κινητήρα ντίζελ του σε χαμηλές ταχύτητες κατά την προσέγγιση και την αναχώρηση από στάσεις και όταν είναι στάσιμο. Τα λεωφορεία θα έχουν μήκος 11,0 μέτρα και θα έχουν αμάξωμα πόλης που έχει προσαρμοστεί ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας. Τα πρώτα 100 λεωφορεία θα φιλοξενήσουν 66 επιβάτες και θα έχουν χωριστούς χώρους για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων και επιβάτες που ταξιδεύουν με καροτσάκια.

H Εθνική Αρχή Μεταφορών της Ιρλανδίας, είναι υπεύθυνη για τις περισσότερες δημόσιες συγκοινωνίες της χώρας. Αν και έχει το δικαίωμα εκτέλεσης συγκοινωνίας η ίδια, συνήθως αναθέτει την εκτέλεση του έργου με μορφή Σ.Δ.Ι.Τ. σε ιδιωτικές εταιρείες .

Το εισιτήριο στο Δουβλίνο κοστίζει 2,15 ευρώ μέχρι 3 στάσεις, 3 ευρώ για 4-13 στάσεις (η πλειονότητα των μετακινήσεων) και 3,30 ευρώ για μετακινήσεις από 13 στάσεις και άνω.

sakisgeorgiadis