Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Μέχρι 12-5-2020 τα ΚΤΕΛ πρέπει να καταρτίσουν Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας

Η σχετική διάταξη πέρασε, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των συνδικάτων μεταφορών και την απεργία της Ο.Σ.Μ.Ε. της 4/2/2020 και είναι πλέον νόμος.
Καταργείται ο κανονισμός προσωπικού των ΚΤΕΛ (Π.Δ.246/2006). Κάθε ΚΤΕΛ θα συντάξει εντός 3 μηνών από ....
τη δημοσίευση του νόμου, δικό του Εσωτερικό Κανονισμό, συμβατό με το νόμο των ανωνύμων εταιρειών και της εργατικής νομοθεσίας.


Άρθρο 33 του Ν.4663/2020 (ΦΕΚ Α'/12-2-2020)
Τροποποιήσεις του ν. 2963/2001 (Α΄ 268) για την οργάνωση και λειτουργία των δημόσιων
επιβατικών μεταφορών με λεωφορεία :
.....
«Άρθρο 14
Κανονισμός Κ.Τ.Ε.Λ. Οδηγοί
1. Με Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας που εκδίδεται από τους φορείς παροχής συγκοινωνιακού έργου, μετά από έγκριση της Γενικής Συνέλευσης εκάστου φορέα, καθορίζονται τα προσόντα πρόσληψης, οι λόγοι και η διαδικασία απόλυσης του προσωπικού, η υπηρεσιακή κατάσταση, η συμπεριφορά και οι υποχρεώσεις αυτού, ο χρόνος εργασίας και ανάπαυσης, οι πειθαρχικές ευθύνες, οι πειθαρχικές ποινές, τα όργανα και η διαδικασία επιβολής αυτών, καθώς και κάθε άλλη σχετική ρύθμιση, σύμφωνα με τις προβλέψεις της κείμενης εργατικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί ανωνύμων εταιρειών.
Ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας κατατίθεται στην υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της οικείας Περιφέρειας ή Περιφερειακής Ενότητας εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος. Σε περίπτωση μη τήρησης της ανωτέρω προθεσμίας, με απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη, αναστέλλεται η λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε. ή του Κ.Τ.Ε.Λ., έως την κατάθεση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας.

sakisgeorgiadis