Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

120 νέα VOLVO B8R προμηθεύεται η Χιλή, με σύστημα αυτόματης ενεργοποίησης ζωνών μέσω GPS

Η πρωτεύουσα της Χιλής, το Σαντιάγκο, ανανεώνει τον στόλο των λεωφορείων και εστιάζει στη βελτίωση της ασφάλειας. Η Subus, ένας από τους μεγαλύτερους μεταφορείς στο....
αστικό σύστημα μαζικής μεταφοράς του Σαντιάγο, προμηθεύεται 120 νέα λεωφορεία Volvo, που είναι εφοδιασμένα με σύστημα Ζώνης Ασφαλείας που χρησιμοποιεί συνδεσιμότητα μέσω GPS για αυτόματη μείωση της ταχύτητας σε κρίσιμες περιοχές.

Η Volvo στη Χιλή διαθέτει το αυτόματο σύστημα ελέγχου ταχύτητας της Volvo, μια συσκευή που χρησιμοποιεί τη δυνατότητα σύνδεσης μέσω GPS για τον προσδιορισμό κρίσιμων διαδρομών, με υψηλά ποσοστά ατυχημάτων και περιορίζει τη μέγιστη ταχύτητα ανεξάρτητα από τις ενέργειες του οδηγού.

Το σύστημα έχει χρησιμοποιηθεί για πάνω από ένα χρόνο στην Curitiba (Βραζιλία), όπου οι συγκρούσεις λεωφορείων BRT μειώθηκαν κατά 50%. Αυτή η τεχνολογία έχει πλέον γίνει εργοστασιακό πρότυπο σε όλα τα βαρέα οχήματα της μάρκας στη Λατινική Αμερική. Το πλαίσιο Volvo B8R με σώμα Marcopolo είναι εφοδιασμένο με ηλεκτρονικό δισκόφρενο, ηλεκτρονική ανάρτηση, σύστημα Volvo Fleet Management και I-Coaching (εικονικός εκπαιδευτής οδηγών). Ο κινητήρας είναι συμβατός με το πρότυπο Euro 6. "Το Σαντιάγκο βρίσκεται σε μια κοιλάδα που περιβάλλεται από βουνά. Η πόλη έχει μείζονα έμφαση στη μείωση των εκπομπών,

Ο σημερινός στόλος του Santiago, αποτελείται από 6.700 λεωφορεία. Οι νέες παραδόσεις είναι όλες στη Subus, ένας από τους μεγαλύτερους μεταφορείς της πόλης, με στόλο πάνω από 1.300 οχημάτων. Το Σαντιάγο, ως πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Χιλής, διαθέτει μια καλά δομημένη λύση δημόσιων συγκοινωνιών. Το δίκτυο μητροπολιτικής κινητικότητας (RED - Rede Metropolitana de Mobilidade - πρώην Transantiago) ενσωματώνει λεωφορεία, μετρό και τρένα. Το σύστημα μεταφέρει σχεδόν 6,2 εκατομμύρια χρήστες καθημερινά.

sakisgeorgiadis