Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

ΟΑΣΘ : Πέντε διαγωνισμοί για προμήθειες και παροχή υπηρεσιών μέσα στο 2021

Τη λύση των μακροχρόνιων συμβάσεων για μείωση του κόστους για προμήθειες αλλά και υπηρεσίες επιλέγει το υπουργείο Υποδομών και για τον ΟΑΣΘ.

Ο Οργανισμός ...
ο οποίος βρίσκεται υπό ειδική εκκαθάριση εν λειτουργία, με βάση το Ν.4482/2017,  θα προχωρήσει στην διενέργεια πέντε (5) διαγωνισμών για την εκτέλεση προμηθειών και παροχή υπηρεσιών συνολικού προϋπολογισμού 1,64 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση:

α) Το έργο της Συντήρησης Λογισμικού Τηλεματικής για το 2021 θα προκαλέσει έξοδο ύψους 380.000 ευρώ για τον ΟΑΣΘ.

β) Το έργο Συντήρησης Εξοπλισμού Τηλεματικής για όλο το 2021 θα προκαλέσει έξοδο ύψους 320.000 ευρώ.

γ) Το έργο της Συντήρησης Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος θα προκαλέσει έξοδο ύψους 400.000 ευρώ,

α) Η Προμήθεια Ορυκτέλαιου θα προκαλέσει δαπάνη συνολικού ύψους 350.000 ευρώ και τέλος

β) Η Προμήθεια Προτυπωμένων Εισιτηρίων θα προκαλέσει δαπάνη για όλο το 2021 συνολικούς ύψους 192.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφεται από τον υπουργό Υποδομών – Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή η έγκριση παρέχεται υπό την προϋπόθεση ότι το Γενικό Λογιστήριο θα εγκρίνει το τροποποιημένο σχέδιο Μ.Π.Δ.Σ. 2021-2024 που θα υποβάλλει ο φορέας «Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.) ‘υπό ειδική εκκαθάριση εν λειτουργία’», ο οποίος εν συνεχεία, θα μεριμνήσει για την εγγραφή των σχετικών πιστώσεων στον προϋπολογισμό του επόμενου οικονομικού έτους.

Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία ακυρώνεται το σχέδιο σύμβασης μεταξύ της Κοινωνίας της Πληροφορίας και της εταιρείας ειδικού σκοπού Hellas smart ticket (κ/ξ ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ - LG CNS) για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΟΑΣΘ που ο προϋπολογισμός του έφτανε τα 40 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο ΟΑΣΘ διαθέτει σύστημα τηλεματικής της Link tech.


sakisgeorgiadis