Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Φορητή συσκευή απολύμανσης λεωφορείων

Η Αμερική εταιρεία Novaerus, με εργοστάσιο και στην Ιρλανδία, έχει αναπτύξει φορητές συσκευές απομόλυνσης (ή απολύμανσης) αέρα για τον καθαρισμό του εσωτερικού αέρα, αποτελεσματική στα μέσα ....
μεταφοράς (λεωφορεία, πούλμαν, τρένα κ.λ.π.), όπως ισχυρίζεται ο παραγωγός.

Η Novaerus χρησιμοποιεί τεχνολογία ιατρικής απολύμανσης αέρα που  καταστρέφει ιούς, βακτήρια και μύκητες του αέρα και μειώνει την ανάγκη για απολύμανση επιφανειών.

Η συσκευή Novaerus χρησιμοποιεί μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία πλάσματος, η οποία προσφέρει λύση για τη θανάτωση των αερομεταφερόμενων ιών 24 ώρες το 24ωρο. Με την άντληση αέρα μέσω ενός πεδίου πλάσματος αέρα καταστρέφει τους αερομεταφερόμενους ιούς.

Οι μονάδες Novaerus μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να συνδέονται σε ένα όχημα χρησιμοποιώντας ένα απλό πλαίσιο για τη στερέωση της μονάδας. Υπάρχουν τρεις διαθέσιμες μονάδες:

  • Protect 200 που επεξεργάζονται 80 m3 / hr (κυβικά μέτρα αέρα την ώρα), το οποίο συνιστά η Novaerus για χώρους έως 200 τετραγωνικά πόδια, όπως ένα μικρό έως μεσαίο λεωφορείο, το 
  • Protect 800/900 που επεξεργάζεται έως 260 m3 / hr, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα μεγάλο λεωφορείο και το 
  • Defend 1050, που επεξεργάζεται έως 906 m3 / hr κατάλληλο για μεγαλύτερα περιβάλλοντα.


Η Novaerus δηλώνει ότι η τεχνολογία έχει δοκιμαστεί σε περισσότερα από 30 ανεξάρτητα εργαστήρια έναντι μιας σειράς ιών, συμπεριλαμβανομένου του MS2, ενός ευρέως χρησιμοποιούμενου υποκατάστατου για τον κοροναϊό.


Περισσότερες πληροφορίες στο www.novaerus.com

sakisgeorgiadis