Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Παρατάθηκε μέχρι τις 14 Ιουνίου ο περιορισμός του 50% σε λεωφορεία και τρένα

ΝΕΩΤΕΡΟ: Το ΦΕΚ τροποποιήθηκε την Κυριακή 7-6-2020. Δείτε εδώ
Με την υπουργική απόφαση 347815, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β' 2168, παρατάθηκε η ισχύς του περιορισμού μέγιστου αριθμού επιβατών μέχρι ποσοστού 50% των θέσεων, μέχρι τκαι ην Κυριακή 14 Ιουνίου 2020, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων και των ΚΤΕΛ, τον οποίο, η πολιτεία δεν στήριξε, ούτε κατ΄ελάχιστον.

Η νέα ρύθμιση:

Άρθρο 7
Μέγιστος αριθμός επιβατών στις μετακινήσεις με λεωφορεία δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, καθώς και στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις 
1. Σε όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών, τουριστικά λεωφορεία και ειδικά τουριστικά λεωφορεία περιήγησης πόλεων ανοικτού ή κλειστού τύπου), σε λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, καθώς και στα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, όπως επίσης στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις, επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 50% του προβλεπόμενου
μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα/ συρμό.
2. Για κάθε παράβαση των διατάξεων του παρόντος επιβάλλεται σε κάθε επιβάτη πέραν του ποσοστού της παρ. 1, καθώς και στον οδηγό του οχήματος/συρμού, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.
3. Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής, καθώς και εντός των οχημάτων και συρμών, το προσωπικό και οι επιβάτες υποχρεούνται να φέρουν μη ιατρική μάσκα προστασίας. Για κάθε παράβαση των διατάξεων του παρόντος, επιβάλλεται με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

sakisgeorgiadis