Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Έκλεισαν τις γραμμές παραγωγής τους MERCEDES, DAF και SCANIA

Ο αντίκτυπος από τον κορωνοϊό Covid-19, γίνεται όλο και μεγαλύτερος. Αφού οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, όπως ο όμιλος Fiat, η PSA, η BMW μειώνουν την παραγωγή ή την σταματάνε για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, τώρα και....
οι κατασκευαστές επαγγελματικών οχημάτων, όπως η MAN, η Mercedes-Benz και η Scania, κλείνουν την παραγωγή. Επίσης λόγω των απαγορεύσεων ταξιδιών η κατασκευή πούλμαν έχει σταματήσει σχεδόν εξ ολοκλήρου.

Στη MAN, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Joachim Drees και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Traton SE, εξέδωσε δήλωση λέγοντας ότι "επειδή η κατάσταση με τον κορωνοϊό έχει επιδεινωθεί δραματικά, ανάγκασε τη MAN να προβεί σε ενέργειες. Οι εξελίξεις αναγκάζουν την εταιρεία να υποβάλει αίτηση για εργασία βραχείας διάρκειας στα γερμανικά εργοστάσια παραγωγής της. Η παραγωγή θα μειωθεί επίσης σε μη γερμανικά εργοστάσια. Εμείς στην MAN θα σταματήσουμε σε μεγαλύτερη  έκταση την παραγωγής μας, από τις 23 Μαρτίου έως την επόμενη ειδοποίηση ».

Το ίδιο μήνυμα στάλθηκε από τη Daimler, η οποία αποφάσισε να αναστείλει την πλειονότητα της παραγωγής της στην Ευρώπη, καθώς και να μείνουν ανοιχτά μόνο επιλεγμένα διοικητικά τμήματα, για αρχική περίοδο δύο εβδομάδων. Η αναστολή ισχύει για τα εργοστάσια αυτοκινήτων, φορτηγών και επαγγελματικών οχημάτων της Daimler στην Ευρώπη και θα ξεκινήσει αυτήν την εβδομάδα.

Η Scania σκοπεύει να σταματήσει τις εργασίες στις περισσότερες ευρωπαϊκές μονάδες παραγωγής της (εγκαταστάσεις στη Σουηδία, τις Κάτω Χώρες και τη Γαλλία). την Τετάρτη 25 Μαρτίου λόγω ελλείψεων εξαρτημάτων και των μεγάλων διαταραχών που σημειώθηκαν στην αλυσίδα προμηθευτών, λόγω της εξάπλωσης του COVID-19 στην Ευρώπη. 

Επίσης, η DAF κλείνει τα εργοστάσιά της στις Κάτω Χώρες (Eindhoven), στο Ηνωμένο Βασίλειο (Leyland, Haddenham) και στο Βέλγιο (Westerlo). 

sakisgeorgiadis