Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

ΟΑΣΘ: Από σήμερα τέλος η επιβίβαση από την μπροστινή πόρτα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΑΣΘ 13/3/2020
Σε συνέχεια των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορωναϊό, σας ενημερώνουμε ότι για την προστασία του προσωπικού και του επιβατικού κοινού του Ο.Α.Σ.Θ., από σήμερα 13/3/2020 και...
μέχρι νεωτέρας, δεν θα πραγματοποιείται επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών από την πρώτη θύρα των λεωφορείων. Επιπλέον όλα τα δρομολόγια, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, θα πραγματοποιούνται με όλα τα παράθυρα των λεωφορείων ανοικτά.

Ελπίζουμε στη συνεργασία σας για την υλοποίηση των παραπάνω και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση (Πληροφοριακό κέντρο: 11085, ώρες λειτουργίας 07:00 - 22:00 όλες τις ημέρες του έτους).

......
Για όσους δεν καταλαβαίνουν γιατί γίνεται αυτό:
ο λόγος είναι απλός. Οι πάροχοι συγκοινωνίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, απαγορεύουν τη χρήση της μπροστινής πόρτας, για να προστατευθεί ο οδηγός, επειδή αν νοσήσει ο οδηγός, καταρρέουν οι συγκοινωνίες.

Πρόσθετα μέτρα στα λεωφορεία
Επιπλέον μέτρα ("αποκλεισμός" χώρου οδηγού με κορδέλα, ανάρτηση πληροφοριακής πινακίδας προς τους επιβάτες για μη χρήση της μπροστινής πόρτας) θα εφαρμοστούν στα λεωφορεία κατά τη διάρκεια της νύκτας (απόψε) και θα εμφανιστούν αύριο το πρωί.
Σε όλες τις ηλεκτρονικές πινακίδες του Ο.Α.Σ.Θ. τόσο μέσα τα λεωφορεία, όσο και στις στάσεις, εκτός του μηνύματος που έχει υποδειχθεί από τον Ε.Ο.Δ.Υ. και ήδη εδώ και μέρες εμφανίζεται, προστέθηκε και το μήνυμα: ''ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ. ΕΠΙΒΙΒΑΣΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΣΩ ΘΥΡΕΣ''

Πηγή



sakisgeorgiadis