Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Τα πρώτα Κινέζικα ηλεκτρικά λεωφορεία της BYD έκαναν την εμφάνισή τους στη Γερμανία

Με την επίσημη παράδοση του πρώτου από τα 22 BYD eBuses, οι Κινέζοι μπαίνουν στην απαιτητική αγορά της Γερμανίας. Ο Κινέζος κατασκευαστής λεωφορείων ξεκίνησε την παράδοση των 12μετρων λεωφορείων σε δύο από τους Γερμανικούς Δημόσιους Μεταφορείς: Bogestra (Bochum-Gelsenkirchener Straßenbahnen) και HCR (Straßenbahn Herne-Castrop-Rauxel). Η παράδοση.... των 22 αστικών, αποτελεί ορόσημο για τη BYD, καθώς ξεκινά τις παραδόσεις στόλου σε έναν πάροχο δημόσιων μεταφορών στη Γερμανία, για πρώτη φορά.

Η BYD δηλώνει ότι παρά τους πρόσφατους περιορισμούς του COVID-19, οι παραδόσεις ακολουθούν σταθερά το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τον Οκτώβριο του 2020. Το πρώτο BYD eBus της Γερμανίας παρουσιάστηκε στο Gelsenkirchen από τον Δήμαρχό του, Frank Baranowski. Το δεύτερο eBus παραδόθηκε στον Δήμαρχο του Μπόχουμ, Thomas Eiskirch, παρόντος του Διευθύνοντος Συμβούλου της Bogestra, Jörg Filter και του Αναπληρωτή Διευθυντή Πωλήσεων της BYD Europe, Patrick Oosterveld.



Ο στόλος BYD eBus 12 μέτρων θα τεθεί σε λειτουργία στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, στη διαδρομή 380 στο Gelsenkirchen και στη διαδρομή 354 στο Μπόχουμ. Το 12-deck eBus της BYD προσφέρει συνολική χωρητικότητα 80 επιβατών και διαθέτει μία μόνο γκάμα φόρτισης άνω των 200 km. Όταν ολοκληρωθεί η παράδοση, η Bogestra θα λειτουργεί περίπου το δέκα τοις εκατό του στόλου λεωφορείων της καθαρά ηλεκτρικά, καθιστώντας την νούμερο ένα στην περιοχή του Ρουρ, σε ηλεκτροκίνηση.


Η BYD Europe είναι διανομέας της Κινεζικής BYD με έδρα το Shenzhen. H μητρική BYD είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επαναφορτιζόμενων μπαταριών στον κόσμο. Το 2003 μπήκε και στο χώρο του αυτοκινήτου και από τότε σημειώνει εκρηκτική άνοδο κάθε χρόνο. Σήμερα, είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη Κινέζικη βιομηχανία οχημάτων.

sakisgeorgiadis