Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Οι αστικές συγκοινωνίες της Μαδρίτης επιβεβαιώνουν την προμήθεια ακόμη 30 eBus της BYD

Στο μεγαλύτερο διαγωνισμό ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ισπανία, η Δημοτική Εταιρεία Μεταφορών της Μαδρίτης, Empresa Municipal de Transportes de Madrid (EMT) Madrid, επιβεβαίωσε ότι η BYD είναι ο ανάδοχος που θα προμηθεύσει 30 επιπλέον eBus για... δραστηριότητες στην ισπανική πρωτεύουσα. Είναι μέρος μιας παραγγελίας για 50 οχήματα. Η EMT Madrid είναι ο μεγαλύτερος φορέας δημόσιας συγκοινωνίας της Ισπανίας με 2.100 οχήματα και 6.300 οδηγούς. Η ανακοίνωση ακολουθεί την παράδοση ενός αρχικού στόλου 15 δωδεκάμετρων BYD στις αρχές Μαΐου.

Η EMT επέλεξε την Κινέζικη BYD για την προμήθεια αυτού του στόλου των 30 eBus, με βάση διάφορες λειτουργικές παραμέτρους, όπως εκτεταμένη δυνατότητα αυτονομίας μίας φόρτισης, κόστος κατανάλωσης ενέργειας, κόστος συντήρησης και εγγύηση του κατασκευαστή, όπως δηλώνει η BYD σε δελτίο τύπου. Αυτή η παραγγελία για 30 eBuses θα παραδοθεί το 2021.

Δείτε βίντεο από τα πρώτα 15 BYD eBusses, που κυκλοφορούν ήδη στη Μαδρίτη.



Ο αρχικός στόλος των 15 BYD eBus βρίσκεται ήδη σε επιτυχημένη λειτουργία στη διαδρομή υψηλής συχνότητας «διαδρομή 52» της EMT Madrid, που συνδέει την Puerta del Sol και τη Santamarca. 

Η νέα περιαστική υπηρεσία της Μαδρίτης εντάσσεται στην «Στρατηγική περιβαλλοντικής βιωσιμότητας της Μαδρίτης 360».


sakisgeorgiadis