Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Οι συνέπειες του κορωνοϊού στις μεταφορές

Στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια, υπολογίζονται οι ζημίες στον τομέα των κατασκευαστών λεωφορείων, το 2020, ενώ θα μείνουν άνεργοι 23.000 περίπου εργαζόμενοι στον τομέα.
Η Ακαδημία Busworld, πραγματοποίησε ....
διαδικτυακό σεμινάριο για τον τομέα των λεωφορείων και των πούλμαν, στις 10 Απριλίου του 2020, το οποίο παρακολούθησε ο γράφων. Στον εναρκτήριο λόγο του, ο Jan de Man, Διευθυντής της Busworld Academy, έκανε μια γενική αναφορά, παρουσιάζοντας τις εκτιμήσεις της Ακαδημίας, στους 390 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο που παρακολουθούσαμε αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο.

Το θέμα Covid-19 στον τομέα των λεωφορείων και πούλμαν συζητήθηκε από την Anna Grönlund, Αντιπρόεδρο CPT-IRU και αναπληρωτή διευθύνουσα σύμβουλο της Σουηδικής Ομοσπονδίας Λεωφορείων και Πούλμαν, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και Πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Κυκλοφορίας Λεωφορείων των Η.Π.Α. Peter Pantuso και τον Prasanna Keshav Patwardhan, Πρόεδρο της BOCI - (Συνομοσπονδία χειριστών λεωφορείων και αυτοκινήτων της Ινδίας).

Σε όλο τον κόσμο τα μέτρα που λαμβάνονται στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του ιού Covid-19 είναι λίγο πολύ τα ίδια. Οι κυβερνήσεις βοηθούν τις επιχειρήσεις αντισταθμίζοντας την απώλεια εσόδων, βοηθώντας τις εταιρείες στην πληρωμή μισθών και την αναβολή στην καταβολή φόρων. Τα κύρια θέματα σε αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο που συζητήθηκαν ήταν:

  • Οικονομικά και χρηματοοικονομικά μέτρα για τη διατήρηση των επιχειρήσεων λεωφορείων και πούλμαν στις επιχειρήσεις 
  • Μέτρα για τη διατήρηση λειτουργικών συστημάτων λεωφορείων  
  • Μέτρα για την προστασία των οδηγών λεωφορείων και του προσωπικού μας.

sakisgeorgiadis