Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Επιστημονικά φτωχότερος ο ΟΣΕΘ από την απώλεια του Τάκη Δούμα

Ο Τάκης Δούμας, διαπρεπής Αρχιτέκτονας - Πολεοδόμος και αγαπητός σε όλους, έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με ....τον καρκίνο. 

Συνέβαλε καθοριστικά στις μελέτες του πολυτροπικού σταθμού του Μετρό Θεσσαλονίκης στη Ν.Ελβετία, συνεργαζόμενος με το προσωπικό του ΟΣΕΘ.

Ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:


Με θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του διαπρεπή Θεσσαλονικιού Αρχιτέκτονα Μηχανικού-Δρ. Πολεοδόμου Τάκη Δούμα.

Το διοικητικό συμβούλιο και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονικης, είμαστε ευγνώμονες για την επιστημονική παρακαταθήκη που άφησε πίσω του ο άξιος συνάδερφος μας.

«Ήταν ένας άνθρωπος με σπινθηροβόλο βλέμμα, επιστημονική γνώση και σκέψη πρακτική που κοσμούσε τον κλάδο των μηχανικών και έδινε τα πάντα για τις πολεοδομικές λύσεις και εφαρμογές. Μας δίδαξε πολλά, μας βοήθησε σε ακόμη περισσότερα.. Μας στήριξε ιδιαίτερα στις προσπάθειες των μελετών του ΟΣΕΘ για τον τερματικό σταθμό της Νέας Ελβετίας και για μια σειρά άλλων κομβικών μελετών για την πόλη μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα!», 

δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.
....
....

Ποιός ήταν ο Τάκης Δούμας

Είχε σπουδάσει στο École Spéciale d’Architecture του Παρισιού και ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Δίκτυο Α.Ε.

Άφησε το στίγμα του σε μεγάλα έργα εντός και εκτός της πόλης, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης.

Μερικά παραδείγματα της συνεισφοράς του σε Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια ήταν αυτά της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, της ενοποίησης του Παραλιακού Μετώπου, του Τεχνολογικού Πάρκου ΤhessINTEC.

Επίσης ήταν ανάδοχος της μελέτης για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο και ένα από τα μέλη της επιτροπής για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Θερμά συλλυπητήρια και από τα ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΕΑ. 



sakisgeorgiadis