Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Σοβαρότατη επώνυμη καταγγελία κατά της HELLENIC TRAIN (ΤΡΑΙΝΟΣΕ)

Εμείς ως ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΕΑ, τη θέτουμε υπόψη του Υπουργού Μεταφορών Κ.Καραμανλή, που μας διαβάζει προσεκτικά, της HT , αλλά και της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων και ευελπιστούμε ότι η κ.Τσιαπαρίκου, στην οποία αποστείλαμε στις 5.46 μ.μ. την καταγγελία, θα ασχοληθεί δεόντως:

Επώνυμη καταγγελία της κυρίας Ζωής Τζιλιβάκη, Ατόμου με Αναπηρία σε εξειδικευμένη ομάδα μας στο facebook:




"Είμαι ΑμεΑ και η Hellenic Train με απέκλεισε κοινωνικά" 


Ως άτομο με κινητική αναπηρία (ΑΜΕΑ) αλλά καμία αναπηρία νοητική σήμερα (10-11-2022) η Hellenic Train μου είπε ότι δεν δέχεται να με πάρει ως επιβάτη της στο δρομολόγιο με το πουλμαν τους απο Κιατο για Πάτρα. Ένα δρομολόγιο που δεν το κάνει καμία άλλη υπηρεσία παρά μονο αυτή η ιδιωτική εταιρεία Hellenic Train. 

Σαν δικαιολογία μου είπαν οτι δεν έχουν τον κατάλληλο «εξοπλισμο» ενώ εγώ τους εξήγησα πολλές φορές οτι δεν χρειάζομαι καθόλου εξοπλισμό αφού θα έχω δυο συνοδούς μαζί μου για να με βοηθήσουν να ανεβω στο λεωφορείο. Το μόνο που ηθελα ειναι απλά να πατήσει ο οδηγός ένα ΚΟΥΜΠΙ ώστε να βάλω το junior αμαξίδιο μου στο πορτ-μπαγκαζ. Τίποτα άλλο το αμαξίδιο είναι πολύ μικρο και θα το έβαζαν πάλι οι συνοδοί μου. Παρολαυτα δεξ δέχονται να με εξυπηρετησουν και μου είπαν να βρω ένα άλλο όχημα για αυτή την μεταφορα. Αυτοί είστε όμως κύριοι. Ευχαριστώ πολύ που πάλι με αποκλείετε κοινωνικά.


H δημοσίευση γίνεται με τη γραπτή άδεια της κυρίας Τζιλιβάκη, προς εμάς.

Για την αναδημοσίευση: ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΕΑ

Εικόνα αρχείου.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Επειδή δεν είμαστε μπροστά στα πραγματικά περιστατικά, δεν υιοθετούμε ασμένως κάθε καταγγελία. Τις προωθούμε όμως στους αρμόδιους (στη συγκεκριμένη περίπτωση στη Ρ.Α.Σ.) και αναμένουμε την έρευνα και την απάντησή τους, όπως αρμόζει σε μια ευνομούμενη πολιτεία και σε έναν Υπουργό Μεταφορών, που έχει δεσμευθεί προσωπικά για τη βελτίωση της σιδηροδρομικής μεταφοράς. Για να συμβεί αυτό, θεωρούμε, ότι η ΡΑΣ θα πρέπει να δώσει σαφείς και πειστικές απαντήσεις, μετά από ακρόαση του καταγγελόμενου, όπως προβλέπει η σύμβαση (άρθρο 3) Ελληνικού Δημοσίου - ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σάκης Γεωργιάδης

blogmetafores@gmail.com


Η απάντηση της ΡΑΣ και της HELLENIC TRAIN στην καταγγελία ΑμεΑ μέσω των ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΝΕΩΝ

sakisgeorgiadis