Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Στο Μιλάνο ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας

Στο Μιλάνο, έδρα της εταιρείας ΑΤΜ , η οποία θα λειτουργεί και το Μετρό της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε ο.... Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ.Χρήστος Σταϊκούρας, προσκεκλημένος από τον ομόλογό του Ματέο Σαλβίνι, τον οποίο περιμένουμε στα εγκαίνια του Μετρό Θεσσαλονίκης, την 30η Νοεμβρίου.

Με αφορμή την επίσκεψη, ο κ.Σταϊκούρας, δήλωσε:

"Με αφορμή τα εγκαίνια της Γραμμής 4 του Μετρό της ιταλικής πόλης, πραγματοποιήσαμε διμερή συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ιταλικής Κυβέρνησης και Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών της Ιταλίας, Matteo Salvini.
 
Κατά τη διμερή συνάντησή μας, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και θέσεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στο πεδίο των μεταφορών, καθώς και για τις εκθέσεις Λέτα και Ντράγκι, με βασικές συστάσεις τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα, την επέκταση των σιδηροδρομικών και διατροπικών μεταφορών, τη βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής, τη μείωση της συμφόρησης και την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Συζητήσαμε και για την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων στην Αθήνα, την ανάγκη βελτίωσης του τροχαίου υλικού στον ελληνικό σιδηρόδρομο και την έναρξη λειτουργίας του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, στην οποία ο κ. Σαλβίνι και όλοι οι Υπουργοί Μεταφορών έχουν προσκληθεί."

sakisgeorgiadis