Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

BMW: Ανακαλούνται 800.000 αυτοκίνητα για πρόβλημα στο ψυγείο

 Για άλλη μια φορά, η αυτοκινητοβιομηχανία BMW αναγκάζεται να ....ανακαλέσει μοντέλα της μάρκας της. Αυτή τη φορά εξαιτίας ενός οξέος κινδύνου πυρκαγιάς. Αυτά τα οχήματα επηρεάζονται…

Μόλις πριν από μία εβδομάδα, η αυτοκινητοβιομηχανία BMW αναγκάστηκε να ανακαλέσει χιλιάδες οχήματα λόγω ελαττωματικού αερόσακου.

Τώρα, σύμφωνα με το περιοδικό “Auto, Motor und Sport”, περίπου 800.000 οχήματα επηρεάζονται από μια ακόμη ανάκληση της εταιρείας.

Ο λόγος είναι η τοποθέτηση ενός ελαττωματικού ψυγείου σε όλες σχεδόν τις σειρές πετρελαιοκίνητων οχημάτων από το 2020 και το 2021.


Στην BMW, ωστόσο, το πρόβλημα με το ψυγείο είναι προφανώς γνωστό εδώ και αρκετό καιρό.

Από το 2018, υπάρχει κίνδυνος διαρροής ψυκτικού υγρού στα πετρελαιοκίνητα οχήματα.

Στη χειρότερη περίπτωση, το μείγμα μπορεί να αναφλεγεί σε συνδυασμό με την έντονη θερμότητα και τις επικαθίσεις αιθάλης και να οδηγήσει σε πυρκαγιά.

Το “Auto, Motor und Sport” είχε αναφερθεί σε αυτό το θέμα τον Δεκέμβριο του 2020.


Σχεδόν 800.000 οχήματα επηρεάζονται

Ωστόσο, σύμφωνα με το “LifePR”, η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται ότι συνέχισε να τοποθετεί το ελαττωματικό ψυγείο.

Τα μοντέλα που κατασκευάστηκαν το 2021 και το 2022 εμφανίζονται τώρα επίσης στη βάση δεδομένων της ανάκλησης, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν 800.000 οχήματα από τη σειρά One έως τη σειρά Seven και τα μοντέλα X1, X3, X4, X5 και X6 από το 2010 έως το 2022 επηρεάζονται τώρα.

Ο κατασκευαστής δήλωσε στο “Auto, Motor und Sport” ότι έκτοτε έχει αναπτύξει μια βελτιστοποιημένη γενιά ψυγείων EGR. Τα μέτρα που είχαν ληφθεί προηγουμένως δεν ήταν επαρκή.

Η τρέχουσα ανάκληση παρακολουθείται επίσης από την Ομοσπονδιακή Αρχή Μηχανοκίνητων Μεταφορών.

sakisgeorgiadis