Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

"Κλείδωσε" η ανάθεση 63 γραμμών ΟΑΣΑ στις "ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α. Ε."

ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΕΑ

«Κλειδώνει»  στο σχήμα «Ένωση Υπεραστικών ΚΤΕΛ Άργους, Θήβας, Κορίνθου, Μαγνησίας, Σαλαμίνας, Χανίων – Εταιρειών Smile Acadimos, Μαρουλης Τραβελ», η σύμβαση με τίτλο... ««Παροχή Υπηρεσιών Επιβατικών Μεταφορών με Αστικά Λεωφορεία στην Ανατολική και Δυτική Αττική», αρχικού ύψους 400 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ), για διάρκεια 8 ετών. 

 Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΑ, εγκρίθηκε το υποβληθέν 2ο πρακτικό της επιτροπής διενέργειας ηλεκτρονικού διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού για την ανάθεση της παραπάνω σύμβασης στο κοινό σχήμα που αποτελείται από κοινοπραξία εταιρειών ΚΤΕΛ και τουριστικών γραφείων (Maroulis travel και Panolympia - Smile Acadimos) και θα κληθεί να αντικαταστήσει τις υπηρεσίες που ακόμη παρέχουν τα ΚΤΕΛ Αττικής, ενισχύοντας το μεταφορικό έργο και τις αστικές συγκοινωνίες σε 63 λεωφορειακές γραμμές και με  211 λεωφορεία.



Η σύσταση της  "ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε." με ΑΦΜ 802411740

Η ένωση των 6 ΚΤΕΛ και 2 τουριστικών γραφείων, συνέστησε ηδη, στις 6-3-2024, Ανώνυμη Εταιρεία, με την επωνυμία "ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α. Ε.", με έδρα την Κόρινθο, η οποία και θα εκτελεί το έργο, καθώς, στους όρους της διακήρυξης προβλέπεται οτι, η Ενωση Προσώπων, μπορεί στο διάστημα μέχρι την έναρξη των εργασιών, να μετασχηματιστεί σε μία εταιρεία ειδικού σκοπού, όπως πράγματι συνέβη με τη " ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α. Ε.". 


Ο ανάδοχος θα πληρώνεται με 2,339 ευρώ / οχηματο-χιλιόμετρο (πλέον ΦΠΑ) και για τα δύο τμήματα, επιχειρώντας την λεωφορειακή κάλυψη αυτών των περιοχών του λεκανοπεδίου όπου «περίσσευαν» τα παράπονα του επιβατικού κοινού. 

Προφανώς βέβαια, θα πρέπει να γίνει έλεγχος από το Ελεγκτικός Συνέδριο, να δοθεί το «ΟΚ από τη Βουλή και να υπογραφεί η σχετική σύμβαση μέσα στους επόμενους μήνες.

Τα ποσοστά των μετόχων της "ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε."

Οπως βλέπουμε στο καταστατικό της "ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.", που δημοσιεύθηκε στο ΓΕ.Μ.Η. τα ποσοστά σύστασης είναι τα εξής:

  1. ΚΤΕΛ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Α.Ε. - 29,86%
  2. ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ Α.Ε. - 28,91% 
  3. ΚΤΕΛ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Α.Ε. - 12,80%
  4. SMILEACADIMOS I.K.E. - 10,90%
  5. ΜΑΡΟΥΛΗΣ ΤΡΑΒΕΛ Α.Ε. - 5,21%
  6. ΚΤΕΛ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Α.Ε. - 4,74%
  7. ΚΤΕΛ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ Α.Ε. - 4,74%
  8. ΚΤΕΛ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ Α.Ε. - 2,84%

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο

Το Δ.Σ. της σύστασης αποτελείται από τους:

1 ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παναγιώτης Μάρκελλος
2 ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Ιωάννης Καψανάκης
3-4-5 ΜΕΛΗ: Ιωάννης Σακελλαρίου, Αριστείδης Μαρίνης, Δημήτρης Κολυνδρίνης
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ: Παναγιώτης Μαρούλης

Γίνε μέλος της ομάδας @sygnea

sakisgeorgiadis