Πουθενά στον κόσμο δεν χρησιμοποιούνται καθισματάκια (Recaro) για τα παιδιά του Δημοτικού. Ολες οι οδηγίες και οι κανονισμοί της Ε.Ε., του ΟΗΕ, αλλά και των χωρών της Ε.Ε. μεμονωμένα, όταν μιλούν για καθίσματα Recaro (σαν αυτό της φωτο), αναφέρονται ΜΟΝΟ στα κίτρινα σχολικά λεωφορεία, των οποίων τα καθίσματα ΔΕΝ έχουν τις προδιαγραφές ασφαλείας των μεγάλων τουριστικών λεωφορείων. Στα μεγάλα τουριστικά λεωφορεία, τα παιδιά άνω των 6 ετών ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, μεταφέρονται στα υφιστάμενα καθίσματα. Δεν βαζει-βγάζει ο λεωφορειούχος πρόσθετα καθίσματα. Το λεωφορείο δεν είναι Ι.Χ. !
Παραθέσαμε ΟΛΗ τη νομοθεσία (εδώ), παραθέσαμε τι ισχύει στην υπόλοιπη Ε.Ε. και ειδικά στην Κύπρο, που έχει ένα άριστο πλαίσιο, αλλά δυστυχώς (ΔΥΣΤΥΧΩΣ!), για να λυθούν οι παρεξηγήσεις, πρέπει κάποιος αρμόδιος, να κάνει κάτι πάαααααρα πολύ δύσκολο για Έλληνα: να στρωθεί και να διαβάσει ! Να στρωθεί και να διαβάσει, πριν ανεμίσει στα μούτρα μας την ΥΑ 17910, τον ΚΑΝ ΗΕ 44 κλπ. Όλα τα επικαλούνται και ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει διαβάσει τι λένε!!!!!!!
Τέλος πάντων, κάποιοι ελάχιστοι διαβάζουν. Κι επειδή επίκεινται διαγωνισμοί ανάθεσης μεταφοράς μαθητών δημοτικών σχολείων, για την ερχόμενη σχολική χρονιά 2023-2024, ο Σύνδεσμος των Τουριστικών Λεωφορείων, έστειλε στην Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας, που διοργανώνει τον διαγωνισμό, για όλη την Κ.Μακεδονία, την παρακάτω επιστολή, που λέει με λίγα λόγια "ξεκαθαρίστε τι θα ισχύσει, γιατί δεν θα κατεβεί κανένα τουριστικό λεωφορείο στους διαγωνισμούς".