Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

ΤΕΛΟΣ στην υποχρεωτική μάσκα στα λεωφορεία ....της Βαυαρίας!

...της Βαυαρίας ! 
 Στην Ελλάδα παραμένει "στα χαρτιά" η υποχρέωση στα αστικά λεωφορεία, την οποία ....δεν εφαρμόζει το 90% των επιβατών, με αποτέλεσμα να σημειώνονται συνεχώς διαξιφισμοί στα λεωφορεία, μεταξύ όσων δεν φορούν μάσκα (και δεν βλέπουν πουθενά αστυνομία ή άλλη κρατική αρχή να τους ελέγχει) και ανθρώπων, που φοβούνται να κάθονται ανάμεσα σε τόσο κόσμο, όπου σχεδόν κανείς δεν φοράει μάσκα, ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα.


6/12/2022 LIVE από το Υπουργικό Συμβούλιο της Βαυαρίας

Η Βαυαρία είναι το πρώτο ομόσπονδο κρατίδιο που καταργεί την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα τοπικά λεωφορεία και τρένα.
Αφού οι υπουργοί υγείας των ομόσπονδων κρατιδίων δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε μια κοινή προσέγγιση, η Βαυαρία προχωρά μόνη της: η υποχρέωση χρήσης μάσκας στα δημόσια μέσα μεταφοράς καταργείται σταδιακά στο ελεύθερο κρατίδιο και από το Σαββατοκύριακο και μετά θα ισχύει μόνο μια σύσταση στα λεωφορεία και τα τρένα. Αυτό αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο της Βαυαρίας σήμερα το πρωί, όπως είπε ο αρχηγός του κράτους Florian Herrmann (CSU). Η κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελεύθερη Πολιτεία είναι πολύ σταθερή, η συχνότητα εμφάνισης είναι η χαμηλότερη από όλες τις χώρες.

Επομένως, η προσωπική ευθύνη θα πρέπει τώρα να έρθει ξανά στο προσκήνιο. «Δεν πρόκειται για απαγόρευση μάσκας», τόνισε. Σύμφωνα με τον Herrmann, οι άλλοι κανόνες για τον κορωνοϊό – όπως η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε ιατρεία και ημερήσιες κλινικές – θα παραταθούν έως τις 20 Ιανουαρίου.



sakisgeorgiadis